Comunitate

Deva: Invitație la „Jocuri și obiceiuri din bătrâni”

Magdalena Șerban

Consiliul Judeţean Hunedoara și Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara vă invită în data de 8 noiembrie 2022, începând cu ora 18:00, la Teatrul de Artă din Deva pentru a vă bucura de spectacolul „Jocuri și obiceiuri din bătrâni”.

Regal folcloric
În cadrul evenimentului vor evolua Ansamblul Artistic Profesionist Constantin Arvinte al Consiliului Ju­de­țean Iași (soliști Andrei Liță, Simona Mazăre, Andrei Bălan, Claudia Martinică, Constantin Bahrin, dirijor Dumitru Lucaci și manager și co­re­graf Petre Șușu) și Ansamblul Pro­fe­sionist Drăgan Muntean al Consiliului Județean Hunedoara (soliști Liliana Laichici, Eugen Mihăilă, Pera Bulz, dirijor profesor George Cîlțea, coregraf Mircea Resiga și Cătălin Bălan). In­vitațiile pot fi ridicate de la agenția Teatrului de Artă din Deva, astăzi, între orele 10⁰⁰ și 14⁰⁰, respectiv luni și marți în intervalul orar 10⁰⁰ – 16⁰⁰. „Vă aşteptăm să pe­tre­cem împreună câteva ore în care muzica se va contopi cu obi­ce­iurile, tradiţiile, valorile şi tot ceea ce ne defineşte. Încercăm să aducem în faţa iubi­torilor cânte­cului po­pular cât mai multe evenimente repre­zen­tative, aşa cum va fi cel de săp­tă­mâna viitoare. Până la urmă, tra­diţia ne u­neș­te şi ne reface legătura cu moştenirea lăsată de adevăraţii înte­meietori. Oricât de modernă și superbă ar fi o haină, nu se poate compara cu firul cusut de mână, pe portul tra­di­ţional. De Paşti şi de Crăciun se făceau și se purtau haine noi tocmai pen­tru a celebra bucuria lăun­trică. Vrem să transmitem mai de­parte acest sentiment și
să-l per­manentizăm, așa cum ne dorim să promovăm au­ten­­ti­cul și tezau­rul ne­mărginit al da­ti­nilor“, a spus Ciprian Roman (foto), ma­na­gerul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara.