Sport

Deva, în top la competiţii de judo găzduite aici

04 x 1 judoCiprian Marinuţ

Trei finale de campionat naţional la nivel de cadeţi, tineret şi copii, precum şi o etapă zonală din calendarul competiţional al Federaţiei Române de Judo se vor desfăşura la Sala Sporturilor din Deva. Două dintre întreceri sunt programate în luna februarie, iar două în aprilie.

Campionat Naţional Euroregiuni
Deva şi Sala Sporturilor din oraşul de la poalele Cetăţii au devenit repere importante pe harta competiţională a judo-ului românesc. După ce în 2012, SCM Deva a organizat cu succes competiţiile atribuite de federaţie, anul acesta clubul devean a primit onoarea şi misiunea de a găzdui şi organiza trei finale de campionat naţional şi o etapă de zonă. Startul se va da cu etapa de zonă a Campionatului Naţional Individual rezervat cadeţilor (sportivi sub 18 ani), masculin şi feminin, care se va derula la Deva, Bucureşti şi Roman. Medaliile de campioni naţionali la nivel de cadeţi se vor atribui în urma turneului final, care va avea loc la Sala Sporturilor din Deva, în perioada 22-24 februarie. În continuare, în luna aprilie, între 12 şi 14, la Deva se vor pune în joc titlurile de campioni la categoria juniori (sportivi sub 21 de ani) în cadrul Finalei Campionatului Naţional Individual, masculin şi feminin. Peste doar o săptămână, adică între 19 şi 21 aprilie, la Deva îşi vor da întâlnire pe tatami şi finaliştii Campionatului Naţional Euroregiuni, la categoria copii (sub 15 ani), la individual şi echipe, masculin şi feminin.

Vor să atragă cât mai mulţi tineri pe tatami
„Evident că ne bucurăm să găzduim şi să organizăm competiţii de judo la Deva, pentru că dorim să atragem cât mai mulţi tineri spre acest sport. Am fost aleşi să găzduim aceste întreceri, deoarece avem o sală competitivă şi saltele suficiente, iar în 2012, SCM Deva s-a achitat de îndatoriri. În plus, Deva este bine poziţionată, iar costurile de deplasare pentru diversele cluburi sunt accesibile”, a spus deveanul Doru Sapta, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo.
Celelalte competiţii majore de judo ale anului 2013 se vor desfăşura după următorul program: 8-10 martie, finala C.N. tineret (sub 23 de ani), la Drobeta Tr. Severin; 22-24 martie, finala C.N. echipe seniori, la Cluj Napoca; 31 mai-2 iunie, Open European, individual masculin, Bucureşti; 28-30 iunie, finala C.N. Euroregiuni copii (sub 13 ani) la Sibiu; 6-7 septembrie, Campionatele Balcanice – seniori, la Miercurea Ciuc; 4-6 octombrie, finala C.N. individual seniori, la Braşov; 11-13 octombrie, C.N. echipe cadeţi (sub 18 ani), la Baia Mare, 22-24 noiembrie, finala CN echipe tineret (sub 23 ani), la Iaşi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.