Deşi nu sunt bani, lucrurile se mişcă la Brănişca

Magdalena Şerban

Dacă ar fi bani, multe s-ar face. Cam aşa stau lucrurile în comuna Brănişca, unde administraţia locală e cam blocată la capitolul investiţii din bugetul local, în aşteptarea unei posibile rectificări. Oamenii au noroc cu suvenţiile de la APIA, primarul de aici, Lazăr Teodor (foto), nefiind zgârcit cu concesionarea păşunilor din domeniul public.

Curăţenie pe cont propriu

Deocamdată, primarul vrea o comună curată, pe cât posibil. “Am început curăţirea marginilor de drum. Avem în dotare un utilaj de tocat iarba. Cetăţenii îşi fac treaba singuri, văzându-şi fiecare de porţiunea lui. Necazul e că ne uităm cum ni se usucă porumbul, iar seceta şi-a pus amprenta pe agricultură. Numai asta ne lipsea, la câte necazuri sunt. Dar ştiţi cum se spune că la oamenii săraci… Sperăm să fie o rectificare de buget cât de curând, pentru că nu avem bani de cele necesare” a spus, supărat din cauza vremurilor, primarul din Brănişca.

Subvenţiile, salvarea localnicilor

Pentru că APIA oferă subvenţii agricultorilor, deci o şansă la dezvoltare, administraţia locală a concesionat nouă sute de hectare de teren. “Sunt concesionate pe zece ani, pentru ca oamenii să poată beneficia de bani de la APIA. Ei plătesc 100 de lei pe hectar concesiunea la primărie. De obicei îşi achită obligaţiile, inclusiv impozitele, imediat după ce primesc subvenţiile. Nu avem probleme ce ţin de neplată. Oamenii sunt conştincioşi, pentru că ştiu că anul următor îşi pot lua adio de la pământul respectiv, dacă nu plătesc. Dar nu se pune problema”, a mai precizat edilul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii 4.09.2012

Mostra de înţelepciune populară conform căreia „gura bate fundul“ este deja arhicunoscută şi folosită. Chiar şi aşa, foarte mulţi oameni

Doi morţi, trei răniţi grav şi motorul aruncat pe şosea

Un grav accident rutier s-a înregistrat în noaptea de duminică spre luni. Un tânăr de 23 de ani din Hunedoara,...

Bulina neagră 4.09.2012

Nicolae Stăncioiu, şeful Poliţiei Locale Petroşani

Închide