Deşi dispune de aparate de aer condiţionat. În Piaţa Centrală din Deva este ca în saună

20 iunie 2018 | 5 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Comercianţii din Piaţa Agroalimentară din Deva se plâng de condiţiile inadecvate în care sunt nevoiţi să-şi vândă mărfurile. Mai exact, oamenii reclamă faptul că, deşi spaţiul comercial este dotat cu aparate de aer condiţionat, acestea sunt pornite cu „porţia”. Consecinţele sunt dezastruoase pentru ei. Cei care vând legume şi fructe pierd o mare parte din mărfuri, deoarece se strică, iar cei care vând haine şi încălţăminte, la etajul I, sunt evitaţi de clienţi. Din cauza căldurii sufocante, nimeni nu are curajul să intre în buticurile lor să probeze articolele vestimentare şi să iasă uzi leoarcă de transpiraţie.

Şi la WC plătesc 1 leu
Situaţia de la Piaţa Agroalimentară ne-a fost sesizată telefonic, sub protecţia anonimatului, la redacţia ziarului nostru. Ieri, am mers în acel loc pentru a discuta cu comercianţii. Într-adevăr, aparatele de aer condiţionat nu funcţionau. În schimb, toate uşile de la parter, cele fără sistem de senzori, erau deschise, pentru a elibera din aerul sufocant care predomină în clădire, dar fără multă eficienţă. Comercianţii cu care am vorbit, toţi s-au plâns de căldura insuportabilă în care sunt nevoiţi să stea pe timpul verii. De la unul dintre ei am aflat că din cauza temperaturilor ridicate a aruncat, zilele acestea, fructe în valoare de 2.500 de lei şi nu este singurul care a păţit aşa ceva. „Glumiţi?! Suntem terminaţi”, a răspuns o vânzătoare de la etajul unu când a fost întrebată dacă este suportabilă temperatura pe timpul verii în centrul comercial. Femeia a mai spus că vara se sufocă de căldură, iar iarna stă în frig.
Oamenii stau şi îndură „sauna” din piaţă, deşi plătesc lunar chirii de la 400 la 2.000 de lei. Asta, în contextul în care şi pentru a merge să-şi facă nevoile la WC-ul din Piaţa Agroalimentară trebuie să plătească o taxă de 1 leu pentru fiecare vizită, această facilitate nefiind inclusă în preţul chiriei (?!).

Aparatele, închise la cererea oamenilor?
Piaţa este administrată în prezent de SC Telecerna SRL, în baza unui contract de concesiune încheiat cu Primăria Deva. Contactată pe acest subiect, Paula Şendroiu, reprezentanta firmei amintite, a spus iniţial că aparatele de aer condiţionat au fost oprite la cererea oamenilor, care s-au plâns de disconfort şi de dureri de cap. După ce i-am spus că am discutat cu oamenii, care au afirmat alte lucruri, şi-a schimbat declaraţia spunând că, de fapt, instalaţia este foarte veche şi trebuie alimentată o dată la două săptămâni cu freon. Instalaţie care nici nu merge la capacitate maximă şi că ar fi o investiţie prea mare dacă ar trebui schimbată. „Vom rezolva mâine problema, voi chema firma de mentenanţă. Dar după scurt timp va fi la fel”, a spus Paula Şendroiu.
Deoarece ochii oamenilor se îndreaptă către Primăria Deva atunci când apar probleme legate de Piaţa Agroalimentară, i-am cerut un punct de vedere primarului Florin Oancea pe tema reclamaţiilor venite din partea comercianţilor. Edilul şef al Devei a spus că va lua legătura cu administratorii firmei, pentru a-i impulsiona să rezolve problemele reclamate de oameni, în cel mai scurt timp posibil.

Loading...

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Xulescu spune:

  Instalatia a functionat perfect cat timp a fost piata in administratia primariei. Cum au luat-o privatii, cum se zgarcesc la consum. De cand au preluat piata , au stricat tot.

 2. rechin spune:

  tiganiile lui sendroiu&company

 3. Deva spune:

  Cum sa se plateasca 1 leu pt toaleta? In ce tara traim? Oamenii dau 400 lei – 2000 lei chirie si nu au acces gratuit la WC? Alo! Aude cineva!?Voi de bun simt si civiluzatie ati auzit? E normal sa va jucati cu caldura si vara? Sau faceti pregatiri pt. la iarna?primaria trebuie sa preieie din nou Piata!Cred ca e o bataie de joc , e o gluma proasta ce se intampla acolo. Scrueti Sauna Centrala in loc de Piata Centrala. Poate daca stam mai mult in ea slabim.

 4. Adi spune:

  Mai este problema trotuarului din faţa intrării principale.
  Ziua este plin de mașini, desi piata dispune de parcare proprie.
  Bordura a început să se degradeze.
  Politia Locală Deva nu face nimic, desi a fost sesizată în nenumărate rânduri.
  Cine plătește daunele?

 5. mirCIA spune:

  Sa-i multumiti lui MmirCIA :((, ca el a dat piata printr-un simulacru de licitatie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor: Eurostat: România, locul 1 în UE la creşterea numărului de angajaţi

În ciuda propagandei, în ciuda aprecierilor alarmiste şi iresponsabile ale pseudo-specialiştilor, programul de guvernare a adus mai mulţi bani în...

Reparaţii pe Autostrada Lugoj – Deva

Lotul I al Autostrăzii A1 Lugoj – Deva, între localităţile Traian Vuia şi Topolovăţul Mare (jud. Timiş) intră în reparaţii....

Bulina neagră, 21.06.2018

Ionuţ Boldijar, din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Alba Iulia, la doi ani...

Închide