Descinderi la una dintre cele mai puternice rețele de trafic de migranți

Adriana Năstase

Polițiștii și procurorii au făcut, ieri per­cheziții, la mai multe locații din Timișoara și Ciacova, unde au găsit ascunși migranții afgani care încercau să ajungă în Vestul Europei. Ajungeau să plătească până la 2.000 de euro fiecare membrilor unei rețele de trafic de migranți. 27 de persoane sunt vizate în anchetă.

Preluați de la graniță
Operațiunea a fost una de proporții a DIICOT și a vizat prinderea membrilor celei mai puternice grupări de trafic de migranți care acționa în vestul României. Un număr de 27 de suspecți au fost duși la audieri.
Este una dintre cele mai de amploare des­cinderi din acest an la membri ai rețelelor de trafic de migranți.
Rețeaua a fost urmărită de DIICOT, polițiști de frontieră, dar și polițiști din alte țări timp de mai multe luni, constatându-se că membrii erau români și străini.
Migranții erau aduși până la granița de vest, de unde erau preluați de membrii rețelei din România – români și afgani. Erau cazați în Timi­șoara și Ciacova, acolo unde au loc per­cheziții și unde au fost găsiți ascunși migranții.
Tot membrii rețelei erau cei care îi ajutau pe migranți să ajungă în parcări din județele Arad, Timiș și Hunedoara, unde se urcau în TIR-uri fără știrea șoferilor, cu scopul de a ajunge în țări din Vestul Europei.
Cercetările în acest dosar se fac pentru acuzațiile de trafic de migranți.
Suspecții vor fi duși la sediul DIICOT pentru audieri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.