Actualitate

Descinderi la traficanții de droguri aduse din Spania

Joi dimineață, au fost efectuate dimi­neaţă 61 percheziţii domiciliare, în ju­de­ţele Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara într-un dosar privind infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, introducere în ţară de dro­guri de risc, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără auto­rizaţie, de operaţiuni cu substanţe sus­ceptibile a avea efect psihoactiv. Dro­gurile proveneau din plantaţii de canabis din Spania.

Structurați pe trei paliere infracționale
„La data de 14.04.2022, procurorii Direc­ţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Timişoara efectuează un număr de 61 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara într-o cauză vizând comi­terea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără autorizaţie, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv”, a anunțat DIICOT.
Acţiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat format din cetăţeni români, care activează încă din luna septembrie 2021 pe raza municipiului Timişoara, grup specializat în traficul de droguri de risc (canabis) care au fost procurate din Spania de la cetăţeni români stabiliţi în această ţară.
Grupul de criminalitate organizată este format din membri cu atribuţii specifice, structuraţi pe trei paliere infracţionale distincte, după cum urmează:
A. PALIERUL FURNIZORILOR:
Format din cetăţeni români, stabiliţi în Spania, care asigură procurarea dro­gurilor de risc din culturile de canabis din acea ţară şi livrarea acestora către membrii grupării din România.
B. PALIERUL DEPOZITARILOR ŞI DEALER-ILOR „EN GROSS”:
Aceştia sunt specializaţi în primirea unor cantităţi mari de droguri de risc din Spania, depozitarea, manipularea şi dis­tribuirea acestora către ceilalţi membrii ai grupării infracţionale care acţionează în Timişoara.
C. PALIERUL CLIENŢILOR-DEALERI:
Acesta este format din clienţii fideli ai celor din cel de-al doilea palier, achizi­ţio­nând în mod organizat şi constant canabis în baza unor relaţii de încredere reciprocă.
Din acest segment al grupului fac parte atât dealeri mari de droguri (care cum­pără cantităţi de 1 kilogram sau mai mult) cât şi dealeri mici (care cumpără cantităţi moderate de canabis, între 100 şi 500 grame), aceştia fiind specializaţi în vânzarea aceluiaşi tip de drog.
De asemenea, este vizată activitatea unei grupări care acţiona la nivelul mu­nicipiului Lugoj specializată în comer­cializarea de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără autorizaţie, de ope­raţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, reţinându-se că există conexiuni între aceasta şi membrii gru­pului infracţional organizat care acţio­na pe raza municipiului Timişoara.
La sediul Direcţiei de Investigare a In­fracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au fost duse 34 persoane.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura