Descinderi la firmele de exploatarea lemnului din Valea Jiului

16 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat o nouă verificare ce a vizat modul de gestionare, comercializare şi transport al materialului lemnos de către diferite persoane fizice şi juridice, de pe raza municipiului Petroşani şi a oraşului Petrila.

În urma verificărilor, poliţiştii au găsit o societate comercială care desfăşura activităţi de exploatare, depozitare şi comercializare a materialului lemnos pe raza oraşului Petrila, fără a respecta prevederile stabilite de legislaţia silvică. Operatorul economic a fost amendat cu 3.000 de lei. ”De asemenea, în urma verificării modului de gestionare a materialelor lemnoase intrate şi ieşite în şi din depozitul societăţii, poliţiştii au stabilit faptul că operatorul economic nu a îndeplinit obligaţia de a verifica documente de provenienţă care au însoţit materialul lemnos intrat în depozitul societăţii, motiv pentru care au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 7.000 de lei”, a precizat IPJ Hunedoara.
Tot la Petrila, o altă societate comercială a tăiat ilegal din fondul forestier mai mulţi arbori. ”În acest caz, poliţiştii au luat măsura confiscării materialului lemnos identificat la faţa locului (2,83 mc), care a fost predat personalului silvic, în vederea valorificării. În cauză, poliţiştii vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori”, a mai arătat IPJ Hunedoara. Totodată, pentru alte ilegalităţi, societatea a fost şi amendată cu 3.000 de lei. Verificările poliţiştilor au mai scos la iveală că firma tăia ilegal lemn de ceva vreme. În urma comparării stocului scriptic cu cel faptic măsurat în depozit, a rezultat un plus de 13,92 mc lemn de foc din specia fag, pe care operatorul economic îl deţinea fără documente legale de provenienţă. Acesta este motivul pentru care poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a operatorului economic cu amendă în valoare de 6.000 de lei şi măsura complementară de confiscare a celor 13,92 mc de material lemnos. Acţiunea poliţiştilor s-a lăsat cu sancţiuni şi în cazul unei alte societăţi din Petrila. Pe lângă lemnul tăiat ilegal din pădure, oamenii legii au descoperit că operatorul economic nu avea evidenţiată situaţia procesărilor materialelor lemnoase, motiv pentru care au aplicat şi o amendă de 5.000 de lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dosar penal pentru o femeie care a pus pe jar Valea Jiului

Femeia de 38 de ani venea din Italia, iar la graniţă a minţit că se întoarce din Germania. Voia să...

Şah. Turneul Candidaţilor

Şahul mondial nu se opreşte în această perioadă. La Ekaterinburg, în Rusia, un mare turneu internaţional va desemna challengerul pentru...

Box. Victorii pentru pugiliştii români la Londra

Sportivii români Paul-Andrei Arădoaie şi Maria Claudia Nechita au obţinut, duminică, primele victorii româneşti, în turneul preolimpic de box de...

Închide