Sport

Derby-uri „mici”, înaintea semifinalelor „mari”

Ciprian Marinuţ

Confruntările directe între primele clasate în Liga RealSport au ţinut capul de afiş în Campionatul „RealSport” de Fotbal Amatori, în cele două etape disputate în week-end, întrucât echipele din SuperLigă au avut pauză competiţională, înaintea semifinalelor.

Luptă încinsă la vârf
Bătălia pentru „careul de aşi” al Ligii RealSport, care asigură promovarea pentru primele două clasate şi prezenţa la baraj pentru echipele de pe locurile trei şi patru, şi-a consumat dueluri decisive în cele două etape derulate în week-end. Lidera Ozana a pierdut, scor 3-5, derby-ul cu ocupanta locul doi, Voinţa Vălişoara, şi a rămas lideră după etapa a 15-a, disputată sâmbătă, doar graţie golaverajului. „Am fost conduşi cu 1-0, dar apoi, am întors rezultatul graţie tehnicii superioare a jucătorilor noştri şi a intervenţiilor miraculoase ale portarului Bogdan Covaci”, a spus Mircea Rovinar, primarul comunei Vălişoara şi liderul echipei Voinţa. Ozana a renăscut, duminică, şi a câştigat pe merit, scor 2-1, meciul cu incomoda Phoenix (locul 5), în vreme ce Voinţa Vălişoara nu a gestionat corect succesul cu lidera şi a scos doar o remiză, 2-2, în meciul cu echipa de pe locul trei, Sews II Deva. „Din nou, am fost conduşi cu 1-0 şi 2-1, dar am egalat înainte de pauză, printr-un gol spectaculos, reuşit de Ovidiu Pîrva. Am forţat victoria pe final, dar n-am reuşit să marcăm”, a precizat delegatul echipei Voinţa. În aceste condiţii, Ozana are două puncte avans în fruntea clasamentului, iar Voinţa Vălişoara, Sews II Deva şi Alaska sunt în careul de aşi, însă locurile le sunt ameninţate de Phoenix şi Full GSM.
Comisia de Disciplină a judecat contestaţia echipei E.F.C. Anonimii după meciul din sferturile de finală cu Avantaje II, iar verdictul a amânat temporar stabilirea ultimei calificate în semifinale. Avantaje II a pierdut meciul respectiv cu 3-0, pentru că a folosit un fotbalist fără drept de joc, iar pe totalul celor două manşe, scorul a fost egal 5-5. În aceste condiţii, ar fi trebuit să se execute lovituri de la şapte metri pentru departajare, numai că echipa EFC Anonimii a anunţat într-un comunicat, că renunţă la şansa sa şi că alege să joace în turneul pentru locurile 5-8. Odată lămurită situaţia, organizatorii au anunţat programul semifinalelor şi, ţinând cont de cererea echipelor de a evolua când e mai puţin cald, au programat meciurile de la orele 18 şi 19.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura