Derbi în prima etapã a Ligii a IV-a

Campioana judeţeană CS Vulcan, şi ocupanta locului doi, Aurul Brad, se vor întâlni în prima etapă a Ligii a IV-a Hunedoara, s-a stabilit, ieri, în urma tragerii la sorţi a programului turului, desfăşurată la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara. Ediţia 2012-2013 va porni la start cu 18 echipe, una mai mult decât în campionatul precedent, sâmbătă, 18 august.

Start în forţă

Parcă pentru a compensa faptul că fotbalul hunedorean e în mare suferinţă la nivelul echipelor divizionare, noul sezon al Ligii a IV-a va demara în trombă. „Zeul Fotbal“ a tras sforile la stabilirea ţintarului turului, desfăşurată, ieri, la sediul AJF Hunedoara, iar întâia etapă propune un derbi între primele două clasate în sezonul precedent, CS Vulcan şi Aurul Brad. Cele două combatante care s-au duelat pentru primul loc un campionat întreg se vor afla faţă în faţă în runda inaugurală a ediţiei 2012-2013, programată sâmbătă, 18 august. Seria meciurilor tari va continua în runda a IV-a (5 septembrie), când e programat duelul dintre Jiul II Petroşani (locul III) şi Aurul Brad (locul 2). Alte întâlniri cu impact asupra părţii superioare a clasamentului se vor disputa în etapa a VI-a (CS Vulcan – CFR Simeria), etapa a IX-a (CFR Simeria – Jiul II), etapa a X-a (Aurul Brad – CFR Simeria) şi runda a XVII-a (CS Vulcan – Jiul II).  În varianta cu 18 echipe, turul Ligii a IV-a va avea o singură etapă intermediară, stabilită a se disputa miercuri, 5 septembrie.
Cluburile din Liga a IV-a sunt obligate să alinieze la start în noul sezon şi  formaţii de juniori A1 (copii născuţi după 1 ianuarie 1994), care vor evolua în Liga a IV-a Juniori. Toate meciurile Ligii a IV-a se vor disputa de la ora 11:30 seniori şi ora 9.30 juniori.

Trei echipe noi, una retrasă

Noul sezon aduce la start şi trei echipe noi, în vreme ce două au părăsit competiţia. La capitolul noutăţi, „vedetă“ este CFR Simeria, grupare retrasă din Liga a III-a, din cauza problemelor financiare. Între noile combatante ale Ligii a IV-a, vor fi şi nou promovatele CS Ghelari şi AS Hercules Lupeni.
Din campionatul Ligii a IV-a vor lipsi Minerul Teliuc, formaţie retrogradată în eşalonul cinci, precum şi Minerul Aninoasa, una dintre cele mai vechi din judeţ, retrasă din motive financiare. În campionatul trecut, Minerul Aninoasa s-a clasat pe locul şase, cu 52 de puncte, la egalitate cu U. Petroşani şi Metalul Crişcior. În plus, Asociaţia Sportivă Cetate Deva, care a fost admisă în competiţie, nu a mai confirmat prezenţa prin achitarea taxei de participare obligatorii (de 300 de lei). (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare