ActualitatePolitica si administratie

Derapajele toxice vor fi ignorate

Jurnalismul ar trebui să fie un bastion al obiectivității și al echi­librului, un pilon al de­mo­crației care informează și edu­că publicul în mod corect și imparțial. Cu toate acestea, în loc să servească drept gardian al adevărului și al trans­pa­renței, uneori, presa este trans­formată într-un instru­men­t al manipulării și al pro­pa­gandei politice.
În loc să îndeplinească nobila datorie a presei de a informa și de a aduce în prim-plan pro­ble­mele relevante pentru so­cie­tate, Carmen Preda a
ales să devină o unealtă a politi­cienilor, având ca țintă zilnică o singură persoană, Laurențiu Nistor, și o singură instituție, Consiliului Județean Hunedoara.
Prin ceea ce face zilnic, Carmen Preda trădează în­crederea publicului și sub­mi­nea­ză integritatea profesiei jurnalistice. Astfel, jurnalismul este transformat într-un ins­tru­ment al răzbunării politice, al defăimării și al manipulării, departe de idealurile de­mo­crației și ale libertății de ex­pri­mare.
În acest context, considerăm că orice reacție la materialele denigratoare apărute sub semnătura persoanei amintite este inutilă, atâta vreme cât adevărul este ignorat. De altfel, având în vedere apro­pi­e­rea alegerilor locale și intensificarea ata­cu­rilor denigratoare la adresa Consiliului Ju­dețean Hunedoara, facem precizarea că aceasta este ultima dată când răspundem acestor practici toxice.
Refuzul de a înțelege realitatea nu o schimbă cu nimic. Adevărul va rămâne ade­văr, indiferent de cât de mult încerci să-l negi.
Consiliul Județean Hunedoara va continua să informeze corect publicul hunedorean prin canalele de comunicare disponibile și prin intermediul presei locale. Avem în­cre­dere că hunedorenii își vor culege infor­mațiile de care au nevoie din surse credibile, neafiliate politic.

Biroul de presă al Consiliului Județean Hunedoara

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura