Politica si administratie

Deputatul Ţîmpău: transformarea ISCIR în CNCIR a triplat costurile

Carmen Cosman

O simplă schimbare de denumire şi un proces care ar fi trebuit să ducă la eficientizarea vechiului ISCIR îngenunchează asociaţiile de proprietari, care s-au trezit cu facturi aproape de trei ori mai mari faţă de cele vechi.

Facturi mai mari pentru asociaţiile de proprietari. Asta a adus transformarea Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat – ISCIR în noua CNCIR. Practic, Inspecţia a devenit Companie Naţională, dar lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Facturile pentru aceleaşi servicii au crescut spectaculos şi cel mai mult au de suferit asociaţiile de proprietari. „Pentru aceleaşi servicii se cere aproape triplu, doar în urma unei reorganizări, care a fost făcută, la nivel declarativ, pentru eficientizarea activităţii”, a  declarat deputatul hunedorean Bogdan Ţîmpău (foto), care a dus în Parlamentul României problema ridicată chiar de oamenii care i-au prezentat facturile comparative.
Guvernul a decis anul trecut, prin ordonanţă de urgenţă, ca activităţile de autorizare ale ISCIR să treacă în sarcina CNCIR. „Externalizarea activităţilor ISCIR ce privesc verificările tehnice în utilizarea şi declararea acestora unei alte companii au fost resimţite prin facturile mult mai mari, ce au fost emise către asociaţiile de proprietari”, a  explicat Ţîmpău, care l-a întrebat pe ministrul Economiei şi Comerţului pe ce se fundamentează diferenţa de tarife dintre ISCIR şi CNCIR.

13 comentarii la „Deputatul Ţîmpău: transformarea ISCIR în CNCIR a triplat costurile

 • Te ai trezit si tu sa vorbesti ca prostu in targ bai chiulangiule ,ce prezenta ai la parlament ,sau faci ca si Crin Antonescu ,care chiuleste de la senat sa joace poker in cazinouri ,tu de ce nu mergi la parlament esti ocupat cu evaziunea la fabrica de paine de la Turdas ?

 • asta este grav ,de unde sa mai plateasca cetatenii asa de mult ,anul trecut a fost o lege in care erau anulate penalizarile la taxe pentru cei cu un venit pe membru de sub 1000 de lei lunar ,si nu sa tinut cont de aceasta lege ,am vecini care trebuiau sa beneficieze de aceasta lege si nu au vrut reprezentantii asociatiei sa faca asta ,o mafie organizata este si la asociatia de proprietari impreuna cu cei de la primarie .

 • Ce nu mai ai bani sa platesti verificarea la vila imensa ,pe care nici nu ai trecuto in declaratia de avere,sper ca esti constient ca esti la primul si ultimul mandat de deputat ,nu ai facut decat sa te ingrasi ca un porc ,din banii nostri care platim taxe si impozite pentru ca sa dormi in camera deputatilor ,te am votat dar nu te mai votez grasanule ,votez cu partidul poporului nu cu voi hotii usl

 • Cu bune cu rele macar este primul care semnaleaza aceste probleme in parlament. Mai bine asa decat cum fac altii de se bat pentru bani k apoi sa se imparta la protejatii lor, bravo pentru initiativa… Nu te lasa descurajat de carcotasi care apoi in gand se bucura k nu le mai vin facturile asa de mari

 • Asta nici nare mecla de parlamentar ,nu am auzit de el ,pentru ce ia o gramada de bani sa fie acolo umplutura ,pare tanar dar deja a facut falci de la mancatul pe nimic la restaurantul parlamentului ,prea multi hoti, bine ca se reduc si raman 300

 • Toti e hoti.Numai D-nul Primar Munteanu nu a luat nimic.Acum e plecat dar se intoarce la Zilele Berii din Deva si da mici si bere gratis. De la el ,atat e de cinstit.Trebuie numai sa semnezi tabelul ca il votezi si primesti gratis la chioscul de langa scena .Eu il votez .Pe veci Primar Munteanu .Micro 15 e cu noi.

 • D-nul deputat este cel care a semnalat si problemele de la Mintia. bravo lui.

 • eu i-am spus lu Timpau sa vina cu mine si cu nasu meu Munteanu la pescuit in Delta,ne distram si noi putin ca baieti dan nu o vrut sa vina si sta sa descopere tot felu de abuzuri.

 • tzampau acest tampit liberal sluga turnatorului molot-panturu viorel este in razboi cu florin oancea pentru ca acesta a aflat ca supraponderalul o are ca amanta pe monika oancea . molot turnatorule de acum inainte il ai dusman si pe oancea ! sa moara mata daca tu apuci sa prinzi ziua alegerilor!!

 • Cel putin Bogdan Radu Timpau se preocupa de problemele cetatenilor din DEVA fata de Munten care nu mai stie cum sa faca si ce sa faca ca sa mai stringa bani pentru UNEPR, cum ar fi si gazonu care costa 12 EUTO metru patrat cumparat de la sotia sa, se pare ca a lasat si convediile pentru a stringe bani,

 • Superb!!!! Superb!!!! Cat de mioritice sunt comentariile!!!!
  Aoleuu!!! Vor fi mici si bere gratis????? Ce bine suna!!!!
  Felicitari!!! Ne meritam soarta!!!!

 • Cuiava sfatul meu sa ca sa mai faci o facultate ca nu prea sti ca sa vorbesti ma mir ca te mai tine Muntenu pe linga el, cred ca te tine ca sa ii lustruiesti pantofi ca alceva habar nu ai, a ma scuzi si ca sa lipesti afise.

 • Felicitari domnule deputat! Mă bucur ca sunteți unul dintre oamenii politici care spun lucrurilor pe nume.cat despre kg.in plus ,lăsați ca „cei grasi vor slabi,cei slabi vor muri”!!:)) ps:nu sunteți gras deloc, doar bine făcut si fff simpatic sa știți. Un tânăr educat ,felicitari!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.