ActualitatePolitica si administratie

Deputatul PSD Natalia Intotero i-a cerut imperativ Maiei Sandu să acorde toate drepturile și libertățile Mitropoliei Basarabiei

Președintele Moldovei, Maia Sandu, a avut ieri o întâlnire cu mai mulți par­lamentari români pe teme de ac­tua­litate și de interes comun. În cadrul în­tâl­nirii, deputatul PSD Natalia Intotero i-a cerut expres președintelui Moldovei să intervină de urgență în favoarea Mitropoliei Basarabiei care se află în coordonarea Patriarhiei Române.
„Guvernul și autoritățile moldovene tre­buie să acorde statut legal si ne­discriminatoriu Mitropoliei Moldovei. Problema cea mai mare a aceea a acor­dării unui spațiu adecvat funcționării Mitropoliei care a fost reactivată după declararea independenței Republicii Moldova în 1991 ca parte componentă a Bisericii Ortodoxe Române și aflată în subordinea Patriarhiei Române, dar ale cărei drepturi au fost reconfirmate și prin hotărârea Curtii Europene a Drep­tu­rilor Omului din decembrie 2001 de con­damnare a guvernului de la Chișinău din acea perioadă pentru tratament discriminatoriu și încălcarea libertății religioase.”, a spus deputatul social-democrat.
„Să nu uităm prigoana din perioada sovietică și nici proprietățile Bisericii Ortodoxe Române confiscate de re­gi­mul sovietic, ceea ce în mod normal ar necesita un proces corect democratic și european de retrocedare…”, a mai spus Natalia Intotero.