Deputatul PNL Lucian Heiuş: Ministrul Energiei trebuie să demisioneze!

15 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Liberalii au depus Moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei Anton Anton (ALDE), intitulată „S.O.S sectorul energetic! PSD şi ALDE duc România în beznă!“. Prin această moţiune, PNL atacă dur ALDE şi pe „adevăratul ministru al energiei, Daniel Chiţoiu“.

”Declaraţii fanteziste”
”Astăzi, România nu are o strategie energetică aprobată. Acest lucru aduce grave prejudicii securităţii energetice. Ministrul Anton Anton a dovedit că nu înţelege şi nu are nici o soluţie în ceea ce priveşte sistemul energetic românesc. Pe mine, ca parlamentar al judeţului Hunedoara, mă interesează producţia de energie electrică pe bază de cărbune la Termocentralele Paroşeni şi Mintia. Mi se par fanteziste declaraţiile ministrului Energiei privind construcţia unui grup pe gaz la Termocentrala Mintia. Asta, în condiţiile în care preţurile la gaze naturale au crescut. Preţurile la curentul electric au crescut cu 37 la sută într-un singur an, aducând prejudicii industriei româneşti. Unele firme şi-au negociat contractele la tarifele de anul trecut, iar acum sunt în faţa unor situaţii deosebit de grave. Acest domn ministru trebuie să demisioneze şi să plece acasă”, a declarat deputatul PNL Lucian Heiuş (foto), preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL.

”Companiile de stat, deprofesionalizate”
”Preţurile finale la energie electrică au crescut cu peste 20 la sută în 2018 faţă de nivelul din 2015. Preţurile finale la gaz natural au crescut cu peste 15 la sută. Aceasta este consecinţa faptului că Guvernul PSD-ALDE a majorat taxele, a creat un haos legislativ, iar consumatorii nu îşi cunosc drepturile pe care le au într-o piaţă liberă. Mai grav este că piaţa a fost afectată de distorsiuni majore întrucât atât ANRE, cât şi companiile mari în care statul român este acţionar majoritar sau semnificativ, au fost deprofesionalizate şi politizate prin angajarea «în masă» a unor rude, apropiaţi sau oameni de partid ai liderilor PSD-ALDE”, se arată în textul Moţiunii simple de Cenzură împotriva ministrului Energiei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 16.04.2019

., antrenorul echipei de fotbal CS Hunedoara Pentru că echipa hunedoreană pe care o antrenează şi coordonează, despre care se...

Bulina albă, 16.04.2019

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor Pentru că dovedeşte o preocupare constantă şi perseverenţă în ce priveşte realizarea cât mai rapidă a...

Gura lumii, 16.04.2019

Vorbesc gurile rele că un directoraş de la o firmă de stat de pe la noi şi-a luat pe lângă...

Închide