Deputatul Lucian Heiuş: Consiliul Judeţean, să plătească apa de ploaie!

Sorina Popa

De acum înainte, nu mai trebuie să plătim apa de ploaie, despre care nu ştiam cum se calculează, dar apărea pe facturi. Anunţul a fost făcut de deputatul PNL de Hunedoara, Lucian Heiuş (foto), într-o conferinţă de presă. O nouă lege privind serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare a fost publicată în Monitorul Oficial, ea intrând în vigoare în aceste zile. Despre ce este vorba?

Operatorii, să facă studii
”A fost publicată această lege în Monitorul Oficial. Este o lege care permite unităţilor administrativ teritoriale să susţină celebra apă pluvială. Pe factură există, în afară de consumul apei menajere şi această apă de ploaie. Legea de care vorbim a fost iniţiată de un liberal. Împreună cu colegii liberali din Consiliul Judeţean am pregătit un proiect de hotărâre, astfel ca apa de ploaie să fie suportată de această instituţie. Hotărârea se referă la scutirea persoanelor fizice şi juridice de la plata colectării, transportului, epurării şi evacuării apei pluviale în judeţul Hunedoara, în localităţile unde operează Apa Prod şi Apa Serv Valea Jiului. De asemenea, cerem celor doi operatori de apă să prezinte studii şi expertize din care să rezulte cantităţile exacte de apă pluvială captate de reţelele de exploatare, precum şi întinderea exactă a cheltuielilor privind colectarea, transportul, epurarea şi evacuarea apei pluviale pentru persoanele fizice şi juridice”, a spus şeful judeţean al PNL.

Există resurse?
”Toată lumea plăteşte apa meteorică la nişte sume care nu au o justificare reală. Sunt nişte bani care intră în bugetele operatorilor de apă. Mi se pare normal ca aceste sume să nu fie plătite. Din punctul meu de vedere, populaţia ar trebui să nu mai plătească apa de ploaie. Suntem absurzi”, a adăugat deputatul PNL de Hunedoara, Lucian Heiuş. ”Din punctul nostru de vedere, aici este o băgare adâncă de mână în buzunarul cetăţenilor. Cei doi operatori au devenit nişte cimitire ale elefanţilor. De exemplu, cazul lui Dan Stoian. Ca atare, dacă există resurse pentru posturi cu dedicaţie, suntem siguri că sunt bani şi pentru a susţine costurile cu apa de ploaie”, a afirmat liderul liberalilor judeţeni în conferinţa de presă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.