Deputatul Laurenţiu Nistor dezvăluie strategia PSD pentru alegerile locale: Mergem cu primarii în funcţie şi, de asemenea, cu oameni cu experienţă şi cu tineri!

1 decembrie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Mircea Crivăţ

Preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor (foto), a declarat vineri, la conferinţă de presă, că rezultatele obţinute de PSD în judeţul Hunedoara, la alegerile prezidenţiale, sunt cele mai bune din Banat şi Transilvania.
Referindu-se la aceste alegeri prezidenţiale, liderul social democraţilor hunedoreni a ţinut să evidenţieze numărul mare de cetăţeni care au votat pe listele suplimentare în judeţ, peste 19.000 de persoane, foarte multe, de ordinul sutelor, în localităţi rurale nesituate pe drumurile naţionale, ci dimpotrivă, în zone mai depărtate şi care nici nu au pe raza lor obiective de interes turistic.
Reliefând modul în care PSD se pregăteşte pentru alegerile locale de anul viitor, deputatul Laurenţiu Nistor a precizat că primarii în funcţie vor fi, din nou, candidaţii partidului, în condiţiile în care aceştia au dovedit implicare în problemele cetăţenilor.
În ceea ce priveşte noii candidaţi, conducerea PSD Hunedoara va prefera oamenii cu experienţă şi tinerii, indiferent că aceştia vor intra în alegeri la oraşe sau la comune, scopul fiind obţinerea unui număr cât mai mare de mandate.
„Vom face o analiză de săptămâna viitoare, noi avem opt zone de care răspund vicepreşedinţii judeţeni, şi acolo unde nu avem primar în funcţie să facem o analiză pe candidaţi, astfel încât să găsim cele mai bune soluţii, vrem să scoatem în faţă oameni tineri”, a arătat preşedintele PSD Hunedoara.
„Mi-aş dori să avem cât mai mulţi tineri candidaţi la funcţia de primar, indiferent că este vorba despre un oraş sau o comună. În acelaşi timp, trebuie să spun, am stabilit că primarii noştri în funcţie vor fi candidaţi. Nu avem nici un motiv să ne îndoim de activitatea lor în cei patru ani de zile, fiindcă au demonstrat că tot ce au făcut a fost spre binele cetăţeanului“, a spus Laurenţiu Nistor.
„Nu ştim dacă legea se va modifica şi primarii vor fi aleşi în două tururi. Dar vă pot spune că, după consultări în structurile asociative, inclusiv primarii PNL vor ca edilii şefi să fie aleşi într-un singur tur”, a arătat preşedintele PSD Hunedoara.
Liderul social-democrat hunedorean a menţionat că în privinţa funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean, PSD preferă varianta votului uninominal, deoarece acesta ar reflecta mult mai bine suportul de care se bucură un anume candidat în rândurile cetăţenilor. În opinia sa, votul uninominal va permite o mai bună alegere şi în ceea ce priveşte desemnarea viitorilor vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene.
Întrebat ce atitudine va lua referitor la faptul că Sorin Vasilescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, i-a cerut să demisioneze din fruntea organizaţiei judeţene a PSD, Laurenţiu Nistor nu a dorit să facă prea multe declaraţii.
„Nu am avut nici o discuţie cu domnul Vasilescu. Dacă era bărbat, putea avea o discuţie în interiorul partidului. Poate că sunt vinovat că l-am luat în braţe după ce şi-a dat demisia de trei ori (n.n. – Sorin Vasilescu şi-a depus demisia din funcţia de vicepreşedinte al CJ Hunedoara de trei ori), îl aştept cu a patra. Îi doresc să facă a patra încercare, că poate îi reuşeşte. Oricum, situaţia lui o vom discuta în interiorul partidului, iar deciziile le vom comunica presei. Eu cred că a greşit ieşind în presă, înainte să discute în interiorul partidului. Nu putem să stăm pasivi şi vom discuta în forurile partidului”, a declarat liderul judeţean social-democrat.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mechenici spune:

    Ete bula si pascula! MUMU NISTOR!

  2. Valea Jiului spune:

    Valea Jiului a votat tot timpul cu PSD ! Vrem modernizarea drumurilor judetene din Valea Jiului !

  3. florin spune:

    nu uitati sa mergeti la primaria Deva cu dl Margineanu

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 2.12.2019

George Feher, tânăr din Petrila Pentru că a fost arestat de magistraţi pentru infracţiunile de introducere în ţară de droguri...

Bulina albă, 2.12.2019

Cristian Roşu, fost lider sindical al minerilor şi administrator special al CEH Pentru că şi-a asumat obiectivul de a pune...

Gura lumii, 2.12.2019

O nouă descindere a unor băieţi dispuşi să facă puţină curăţenie sudul judeţului s-a lăsat iarăşi cu cătuşe. Cârcotaşii spun...

Închide