Deputatul Laurenţiu Nistor, despre bilanţul guvernării PSD: „Vrem să creştem clasa de mijloc şi vom reuşi!”

Sorina Popa

Vineri, conducerea organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD a prezentat, într-o conferinţă de presă, câteva din primele 100 de măsuri din Programul de guvernare al partidului care au fost realizate până acum.

„Moţiunea, lamentabilă”
„A fost Moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie şi am avut şi un Comitet Executiv al partidului. De aceea, vă putem spune ceea ce s-a făcut în aproape un an de zile, dar şi ceea ce nu s-a făcut”, a spus deputatul PSD Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD.
„A avut loc dezbaterea Moţiunii de cenzură. Vă rog să mă credeţi că o moţiune de cenzură mai descalificantă decât aceasta, sau mai prost pregătită şi prezentată nu am văzut. A fost o moţiune în care nu s-a spus nimic. Dacă vrei să faci ceva ca lumea, vii cu soluţii, că vrei să preiei guvernarea. O moţiune lamentabilă. De fapt, când nu ai nimic a spune despre o guvernare, sau când nu ai soluţii de rezolvare la problemele cu care se confruntă ţara, este normal să te prezinţi astfel. Opoziţia nu a avut curajul să vină în faţă să spună că vrea să preia guvernarea. Nu au fost în stare, cei din Opoziţie, decât să fie demagogi, rupţi total de realitate”, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD.

Măsuri pentru reabilitarea a 17 spitale
Dacă vorbim de Sănătate, vă pot spune că au fost luate măsurile necesare pentru modernizarea şi extinderea a 17 spitale publice din ţară. Nici un reprezentant al Opoziţiei nu a fost în stare să spună că nu e aşa. Am fost acuzaţi că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va fi un eşec. Nu au fost în stare să spună de ce. În schimb, premierul a venit cu dovezi clare, chiar cu scrisori din partea unor concerne din România în care se spune că acest lucru va fi benefic. Până acum, pentru vreo 2 milioane de cetăţeni nu s-au plătit contribuţiile la Sănătate. Este grav. Ce se întâmplă cu aceştia, dacă se îmbolnăvesc? Ne-au acuzat că s-au pierdut locuri de muncă. Când s-a demonstrat că s-au înfiinţat 266.471 de locuri de muncă în România, au tăcut. Cei din Opoziţie au spus că avem cele mai mici investiţii de la aderarea la UE şi până în prezent. Opoziţia uită să spună că în 2016 nu a avut nici un proiect pentru atragerea de fonduri UE, astfel că guvernele PSD au atras 4,8 miliarde de euro, de anul trecut până acum. Avem foarte multe proiecte şi vom atrage foarte mulţi bani europeni.

A crescut numărul contractelor full-time
„La Comitetul executiv al PSD de la Herculane s-au analizat primele 100 de măsuri din Programul de guvernare care s-au realizat. Ne-am propus să creştem clasa de mijloc. Astfel, până în anul 2020, peste un milion de cetăţeni vor avea salariu brut de peste 1.000 de euro. Crearea a peste 850.000 de noi locuri de muncă până în 2020, reducerea şomajului sub 3,5 la sută sunt în programul de guvernare. La fel, reducerea sărăciei pentru 1,5 milioane de români până în 2020. La fel, în primele 10 luni de guvernare PSD au crescut cu 266.471 numărul de contracte de muncă full time, salariul minim a fost stabilit la 1.450 lei, punctul de pensie a ajuns la 1.000 de lei, iar pensia minimă garantată la 520 de lei. Puterea de cumpărare a salariaţilor a crescut de la 12 la sută la 12,6 la sută, iar a pensionarilor a ajuns de la 6,7 la sută la 14,6 la sută. Apoi, deşi PSD a promis o creştere economică de 5,5 la sută, aceasta a ajuns la 7 la sută. România se află în top 5 mondial la capitolul creştere economică, cu peste 7 la sută. La capitolul Educaţie, PSD a realizat 106 clase de învăţământ dual şi a finalizat 46 de grădiniţe şi 24 de şcoli, şi a elaborat Legea manualului. Între principalele 100 de măsuri îndeplinite se mai înscriu: eliminarea plăţii CASS pentru veniturile din dobânzi, investiţii, dividende, neimpozitarea tranzacţiilor imobiliare cu o valoare mai mică de 450.000 lei”, a declarat liderul judeţean al social-democraţilor.
„În ce priveşte investiţiile din judeţul Hunedoara, precizez că am solicitat premierului Mihai Tudose să fim cuprinşi în programul de investiţii pentru anul viitor cu modernizarea drumului Câmpu lui Neag-Herculane. Am primit asigurări că acest proiect va continua“, a adăugat deputatul Laurenţiu Nistor.

3 comentarii la „Deputatul Laurenţiu Nistor, despre bilanţul guvernării PSD: „Vrem să creştem clasa de mijloc şi vom reuşi!”

 • 27 noiembrie 2017 la 7:37
  Permalink

  Clasa de mijloc Sunteti voi cei cu salarii nesimțite(chiar peste președinte) și cu pensii de securiști!
  Chiar nu aveți măcar un pic de rușine?
  Chiar ne considerati niște idioti?

 • 27 noiembrie 2017 la 11:40
  Permalink

  Nu stiu cum mai ai tupeul sa vorbesti dupa magaria care ai facut-o cu candidatura ordinarului Marginean.In locul tau m-as ascunde intr-o gaura de sobolan!

 • 27 noiembrie 2017 la 17:07
  Permalink

  Se refera strict la PSD-isti. Clasa de mijloc a lor. Ceilalti …eject.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră 27.11.2017

Toma Petcu, ministrul Energiei

Bulina albă 27.11.2017

Cazimir Radvanski, preşedintele Asociaţiei Pro Parâng

Gura lumii 27.11.2017

Cinci minute de glorie l-au făcut indezirabil. S-a întâmplat într-o primărie din regiunea cu lămpaşe, unde un funcţionar a ajuns

Închide