Deputatul Laurenţiu Nistor a trimis felicitări copiilor din clasa zero, generaţia de elevi ai Centenarului

Cei peste 3.200 de copii din clasa pregătitoare, din judeţul Hunedoara, au avut parte de o surpriză din partea deputatului social-democrat Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD.

Aceştia au primit la începutul primului an şcolar din partea deputatului o insignă, care este formată din două steaguri – al României şi simbolul Centenarului – şi o felicitare (vezi foto). Pe felicitare este scris: „Te felicit că ai început primul an şcolar în anul Centenar al României! Fii mândru că eşti român! Cu drag, deputat Laurenţiu Nistor!”.
L-am întrebat pe deputatul hunedorean cum de a luat această iniţiativă şi cine a susţinut-o financiar?
„Cum se apropia anul şcolar şi cum ne şi aflăm în anul sărbătoririi Centenarului României, m-am gândit că ar trebui să fac ceva pentru elevii hunedoreni, altceva decât obişnuitele prezenţe la festivităţile de începere a şcolii. Şi mi-a venit ideea acestor felicitări şi a insignei Centenarului. Le-am trimis copiilor care încep clasa zero din două motive. În primul rând ei fac parte din generaţia care începe şcoala în anul Centenarului. Şi în al doilea rând, să nu fiu acuzat că îmi fac imagine şi campanie în rândul elevilor, deoarece micuţii din clasa zero nu ştiu să citească. Eu consider că este un gest frumos pentru cei care au făcut primul an de şcoală în anul Centenar al României. Şi cred că părinţii lor le vor spune, iar probabil că unii vor mai ţine felicitarea aia ani de zile, şi o să îşi amintească că în primul an de şcoală cineva s-a gândit la ei, la cei 3.266 de copii. Deja m-au sunat mulţi părinţi să îmi mulţumească pentru gestul făcut şi să îmi spună că unii dintre copii, în fiecare dimineaţă, cer să le fie prinsă insigna în piept. Le-aş recomanda tuturor parlamentarilor să fie un pic mai receptivi, pentru că sunt lucruri sensibile, pe care putem, din primii ani de şcoală, să le inoculăm copiilor: că sunt români, ce înseamnă să iubească România şi să înveţe istoria României”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN deputatul Laurenţiu Nistor.
În ce priveşte cu ce bani s-a materializat această acţiune a deputatului, Laurenţiu Nistor ne-a declarat: “Am făcut acest gest ca persoană fizică, banii nu sunt nici de la partid, nici din altă parte. Banii sunt ai mei, personali. Am evitat sigle de partid, am evitat să scriu preşedinte de organizaţie PSD, pentru că pe acei copii nu îi înscriem în partid, am scris: cu drag, deputat Laurenţiu Nistor. M-a costat destul de binişor, dar nu regret banii pe care i-am dat. Când faci ceva din dragoste, fără obligaţii, fără a crede că vei câştiga ceva capital electoral de la copilaşii aceia mici, chiar ai o satisfacţie”.
Totuşi, fiind vorba de o acţiune care s-a desfăşurat în mediul şcolar, am solicitat şi opinia profesoarei Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general al IŞJ Hunedoara.
“Am susţinut această iniţiativă a deputatului Laurenţiu Nistor şi o apreciem foarte mult, considerând că este foarte potrivită în acest an aniversar, deoarece promovează valorile ţării noastre în rândul tinerelor vlăstare ale societăţii – copiii. Căci, ştim cu toţii, copiii, elevii de azi, sunt viitorul!
În primul rând, în orice societate este necesar să fie promovate corect valorile naţionale, valorile autentice ale umanităţii, valorile spirituale care sunt nucleul dezvoltării umane. În orice ţară, rolul sistemului de învăţământ este acela de a transmite valorile unei naţiuni de la o generaţie la alta, fiind principalul promotor al identităţii şi unităţii naţionale, al culturii şi al bunăstării sociale, aşa că şi copiii României trebuie să cunoască şi să respecte însemnele şi valorile poporului român şi să promoveze fenomenul de unitate şi credinţă naţională. În anul Centenarului avem nevoie de astfel de acţiuni, precum şi de activităţi de conştientizare şi cultivare a spiritului naţional. Este foarte important ca un popor şi, mai ales, tânăra generaţie să ştie să-şi recunoască originile de neam, de naţionalitate, de identitate.
Totodată, ne exprimăm speranţa ca această iniţiativă să nu fie una singulară şi astfel de proiecte să fie implementate şi în anii următori, prin extindere la nivel naţional, astfel încât copiii din clasa pregătitoare să primească o insignă cu însemnele patriei noastre, sau un alt însemn naţional, pe care să le poarte cu mândrie atât timp cât au calitatea de elevi”, ne-a declarat Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general al judeţului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.