Deputatul Heiuş, viitorul ministru al Finanţelor Publice

1 martie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Noul ministru desemnat pentru Finanţele Publice, Lucian Ovidiu Heiuş (foto), a declarat că este nevoie de o continuare a politicilor bugetare, fiscale şi financiare iniţiate de Guvernul Orban, în vederea atingerii ţintei de deficit bugetar prognozată pentru acest an, dar şi de o altă abordare a relaţiei dintre ANAF şi contribuabili.

Modernizarea programelor informatice
„Sunt multe lucruri pe care în perioada următoare, dacă vom obţine votul de învestitură, trebuie să le rezolvăm. În primul rând, trebuie să continuăm politicile bugetare, fiscale şi financiare care au fost iniţiate de Guvernul Ludovic Orban şi care au stat la baza întocmirii bugetului de stat al României, care trebuie să fie implementat exact aşa cum este el şi să atingem ţinta de deficit bugetar pe care ne-am prognozat-o pe anul 2020“, a declarat ministrul desemnat al Finanţelor Publice.
În ceea ce priveşte ANAF, structură aflată direct în subordinea Ministerului de Finanţe, Lucian Heiuş a apreciat că este nevoie de o modernizare a programelor informatice utilizate de această instituţie, de mai multă pregătire profesională a personalului şi de intensificarea luptei împotriva evaziunii fiscale.
„Dacă e să discutăm pe partea de relaţie pe care o are ANAF cu contribuabilii, este foarte mult de lucru aici. Programele informatice sunt depăşite, personalul este îmbătrânit, foarte puţină pregătire profesională, foarte puţină aplecare spre asistenţa acordată contribuabililor, o luptă mai intensă împotriva evaziunii fiscale, care, în ultima perioadă, a căpătat o amploare din ce în ce mai mare“, a spus Heiuş.

”E nevoie de stabilitate”
În plan politic, ministrul desemnat al Finanţelor a menţionat că este nevoie de stabilitate politică, fie prin susţinerea guvernului în Parlament, fie prin alegeri anticipate.
„Sunt foarte multe lucruri care trebuie rezolvate în România, dar în primul rând trebuie să ajungem la o stabilitate politică. O să vedem în perioada următoare dacă, într-adevăr, PSD va înţelege că mai presus de interesele politicianiste de moment este un guvern stabil, care să aibă o susţinere în Parlament, sau, dacă nu, să mergem la anticipate, ca românii să decidă noua structură a Parlamentului şi noul Parlament ales să poată să constituie o majoritate care să dea un guvern stabil, pe termen lung“, a spus Lucian Heiuş.
Biroul Executiv al PNL a aprobat vineri, în unanimitate, lista şi programul de guvernare ale Cabinetului Cîţu, singura modificare în componenţa noului Guvern fiind la Ministerul Finanţelor Publice, unde Lucian Heiuş îl înlocuieşte pe Florin Cîţu.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Daca nu va ajuta din postura de ministru al finantelor judetul Hunedoara in speta Valea Jiului atunci PNL va fi un dezastru la alegerile de anul acesta .

  2. iovu spune:

    Pentru Valea Jiului : Daca vrei sa faca bine in mod special pentru unii, inseamna ca n-ai inteles nici tu nimic, ca si multi altii, despre cum ar trebui sa functioneze un stat modern. Nu “hăis și cea”, cum cred unii ca tine !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Întrecerea bibliotecarilor

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează în 6 martie 2020, ora 11, la Centrul Cultural...

Pachetele cu produse de igienă, redistribuite

Municipalitatea Deva acordă produse de igienă pe liste suplimentare, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), după ce au...

Zona Crişcior, de la minerit la turism

Proiectul „Dezvoltarea Agroturismului în Comuna Crişcior la nivel European“, în baza căruia se urmăreşte identificarea şi promovarea unor simboluri-cheie pentru...

Închide