Actualitate

Depunerea proiectelor pentru dezvoltarea satelor

Sorina Popa

 Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a lansat în data de 15 iunie 2009, prima sesiune a acestui an pentru depunerea proiectelor de investiţii aferente Măsurii 322 – Renovarea şi dezvoltarea satelor.
„Principalii beneficiari eligibili ai acestei măsuri sunt comunele şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară şi nu consiliile locale sau primăriile. De aici, rezultă că se pune accentul pe comunitate ca întreg şi nu pe instituţia care implementează proiectul, concept aplicat în Uniunea Europeană şi menţionat în Planul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR)”, a declarat Marcel Socol, directorul APDRP Hunedoara.

Sesiunea este deschisă până la 31 iulie
Pentru a facilita accesarea fondurilor nerambursabile şi mai ales, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor Măsurii 322, care ar fi riscat să piardă banii investiţi deja pentru documentaţia aferentă proiectelor, APDRP a luat hotărârea de a accepta avizele, acordurile, autorizaţiile, adeverinţele sau certificatele de urbanism emise anterior şi pentru consiliile locale sau primării. „Un solicitant care a obţinut aceste documente (în numele consiliului local sau a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară) şi acestea mai sunt încă valabile (pentru proiecte reportate, neeligibile retrase şi redepuse, inclusiv pentru proiectele care se depun pentru prima oară), nu va mai fi nevoit să modifice denumirea solicitantului pentru a demonstra conformitatea proiectului în momentul depunerii Cererii de Finanţare”, a precizat Marcel Socol. Sesiunea pentru depunerea proiectelor pentru Măsura 322 va fi deschisă până la 31 iulie 2009. De asemenea, ca un element de noutate, în această sesiune se oferă posibilitatea implicării ONG-urilor, unităţilor de cult şi a aşezămintelor culturale în asigurarea bunei funcţionări a unor investiţii în parteneriat cu autorităţile publice locale (comune).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.