Comunitate

Densuș: Un an cu cifre exacte

Magdalena Șerban

Conducerea comunei Densuș va avea un an cu multe calcule. Nici mai mult nici mai puțin de un million de lei ar trebui pentru asigurarea cofinanțărilor și a cheltuielilor neeligibile la proiectele investiționale europene ori guvernamentale aflate pe rol, plus întocmirea unor studii de feza­bilitate și obținerea de avize în vederea de­ma­rării unor noi programe de moder­nizare.

Nu e imposibil
„Echilibrarea bugetară pentru 2022 înseamnă cu 100.000 de lei mai puțin față de 2021. În rest, bugetul e sensibil egal. Pentru a acoperi partea investițională am estimat un necesar de un milion de lei. Din ce avem la ora actuală, nu vom reuși, in­clusiv la asistenții personali suntem des­coperiți din septembrie încolo. Însă așa cum se face anual, sunt convins că prin vară urmează o rectificare și lucrurile vor intra în balanță. La capitolul evenimente nu am prevăzut nimic în bugetul pe 2022, doar acțiunile specifice pomului de Crăciun. Nu știm ce se va întâmpla cu pandemia, pleacă sau nu virusul dintre noi, vin altele, nu ai cum să anticipezi o eventuală criză medicală și economică. Dar dacă vom trece la viața normală, de dinainte de Covid, atunci putem aproba o rectificare și să organizăm Zilele Comunei, de exemplu. Ne abținem să lansăm pronosticuri”, a afirmat primarul din Densuș, Adrian Vîrtopean (foto).

Invitație
În altă ordine de idei, având în vedere prevederile Ordonantei nr. 28/2008 si normele tehnice de completare a registrului agricol pentru perioada 2020 /2024, administrația de aici le amintește cetă­țe­nilor că trebuie să se prezinte la sediul pri­măriei, în vederea depunerii declarației aferente. ,,În general, oamenii vin la sediul nostru, dar sunt și cazuri în care nu sunt deplasabili și sunt sunați pentru verificarea datelor. Am trecut deja la forma electronică, dar folosim în paralel și registrul pe suport de hârtie. Încă nu e finalizată introducerea datelor. Reamintesc că persoanele fizice și juridice au obligația să declare datele pentru înscrierea și completarea în registrul agricol privind membrii gospodariei, terenul aflat în propietate și terenul primit în arendă, sub alte forme, modul de utilizare a suprafe­țelor agricole situate pe raza localității, clă­dirile cu destinație de locuință, construcțiile – anexele, mijloacele de transport agricol cu tracțiune animală și mecanică, utilajele și efectivul de animale existente, pe baza do­cumentelor de propietate”, a arătat pri­marul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura