Comunitate

Densuș: Speranța unor noi începuturi

Magdalena Șerban

La Densuș, copilașii au primit deja pa­chetele pregătite de Moș Crăciun, însă nu la fel de fericită e administrația publică de aici, chinuindu-se ca pe ultima sută de metri din 2021 să aducă în balanță fondul pentru asistența socială. În schimb, pe segmentul investițiilor, se stă bine.

Bucuria Crăciunului vine în colet
„Celor mici, care încă nu frecventează gră­di­nița, darurile le-au fost oferite de re­pre­zentanți ai primăriei care au colindat prin sate, la adresele respective. Ceilalți le-au primit de la cadrele didactice cărora le-am dat să le distribuie. Au fost undeva la 150 de co­lete, de toate. Nu am investit în or­na­men­te stradale spectaculoase, pre­fe­rând să ne ținem banii pentru studiile de fe­zabilitate ale noilor proiecte sau alte chel­tuieli legate de programele de dezvoltare vizate. În fiecare localitate există câte un La Mulți Ani iluminat festiv, iar în zona unității administrative am îm­podobit mai deosebit, dar cam atât. Spec­tacole nu vom organiza în perioada săr­bă­to­rilor, deoarece evităm aglomerarea și nu am prevăzut nici bani pen­tru evenimente, ne­știind exact ce mă­suri se vor impune în pan­demie”, a explicat Adrian Vîrtopean (foto), primarul din Densuş.

Investiții la linia de start
Referitor la roadele activității zilnice, re­cent s-a primit vizita în teren pentru eva­lu­a­rea unui demers european depus pentru mo­dernizare de drumuri de exploatații agri­cole (un million de euro). Se așteaptă selec­tarea pentru finanțare, cel mai probabil din 2022 începând lucrările. Prin Programul Na­țional de Investiții Anghel Salygni a fost ac­cesată o altă portiță, tot pentru mo­der­nizare de drumuri, dar de interes local. Prin Agenția Fondului de Mediu se urmărește eficien­ti­zarea energetică a dispensarului uman din comună, la ora actuală lucrându-se la do­cu­mentație. “Încheiem un an pro­vocator pen­tru buget, nefiind furnizată suma necesară pentru asistența socială. E o lacună fi­nan­ciară pe care trebuie să o astupăm noi, din visteria noastră. Suma necesară depășește 30.000 de lei. Asta este, oamenii nu sunt vi­novați pentru ne­echilibrare la timp și com­pletă. Vom face o ședință pentru a realiza această rectificare. Încă nu am decis dacă vom majora sau nu dările pentru la anul, dar vom concluziona cât de curând. Sperăm ca următorul buget să fie unul optim pentru asi­gurarea unei bune funcționări și sus­ți­ne­rea investițiilor sub diferite forme (cofinan­țări, avize sau rea­bilitări cu forțe bănești pro­prii, etc). Să ne dea bunul Dumnezeu forță și pu­tere, dar mai ales sănătate. Urez comu­ni­tății cele bune și îmi doresc să ne revedem mai ve­seli, mai optimiști și mai încrezători în 2022. Mulți ani cu împliniri”, a încheiat pri­marul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura