Comunitate

Densuș: Plata impozitelor, online sau offline

Magdalena Șerban

Ești din Densuș sau ai proprietăți în comună? Trebuie să știi că până la 31 martie 2022 beneficiezi de o bonificație de 10 la sută la plata integrală a impozitelor pentru anul acesta. Autoritățile publice de aici nu au majorat nici valoarea dărilor, con­siderând că lumea e și așa destul de apă­sată de nevoi și greutăți.

Un mic ajutor, o mare încurajare
„Le-am actualizat la rata inflației, deoarece ne obligă legea să facem acest lucru, dar nu am mărit nici o taxă. Atât mai lipsea să apli­căm biruri majorate, că în rest, e numai lapte și miere. Nu am vrut să punem presiune pe comunitate. Ultimii ani au în­semnat o luptă continuă pentru supra­vie­țuire și nu vrem să fim noi piedica. Impo­zi­tele se pot achita la sediul nostru, în nume­rar, ori prin virament bancar sau accesând www.ghiseul.ro, portal ce oferă serviciu specializat în astfel de plăți. Pentru 2021, am reușit să colectăm circa 90 la sută din totalul dărilor aferente și tragem spe­ranțe că vom recupera și ce a rămas neo­norat. Mai cu vorba bună, mai cu somații ori înștiin­țări, poate nu ajungem la judecată. Unii uită, alții neglijează, locuind în diverse zări ale țării sau ale străinătății, motivele fiind diverse. Oricum, pentru anul 2022, toți cei care achită până la 31 martie vor avea un bonus de 10 la sută, reducere pe care o acordăm atât pentru a deservi ca imbold cât și pentru a încuraja lumea să plătească dările din timp și a-i sprijini pe oameni. Poate că suma scutită e mică pentru unii, dar con­tează pen­tru cei strâmtorați. Să vedem cum vor de­curge lucrurile, la finalul lui 2021 câțiva concetățeni rămânând fără loc de muncă din pricină că firma de cablaje ce funcționa la Hațeg s-a închis. Avem mulți vârstnici, dar și tineri, la nivel comunal“, a precizat Adrian Vîrtopean (foto), primarul din Densuș.

Speranțe pentru noi obiective
Ca orice edil, acesta a plănuit ce va ră­mâne prioritar în anul nu demult început, pu­nând mare preț pe modernizarea de dru­muri de interes local, pe introducerea rețelei de gaz în satele aparținătoare și construirea de noi capele, fiind deja începută cea din Densuș. “Avem un proiect din fonduri euro­pene, accesat prin Agenţia pentru Finan­ța­rea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru moder­ni­zarea drumurilor de exploatație agricolă și tot cu finanțare europeană, dar prin Grupul de Acțiune Locală Țara Hațegului-Ținutul Pă­durenilor e și capela din localitatea prin­ci­pală. Pe viitor, am vrea să putem să oferim condiții egale fiecărui sat, ridicând astfel de edificii. Oamenii trebuie să aibă un spațiu special amenajat, în cadrul căruia să se țină serile de priveghi și să fie jeliți cei decedați. Nu sunt clădiri îndrăgite de nimeni, dar sunt necesare. Să dea Dumnezeu să fie utilizate cât mai puțin. De la 2022, aș avea o dorință supremă: să avem un popor sănătos. De res­tul, ne ocupăm cum putem mai bine“, a mai spus edilul din Densuș.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura