Comunitate

Densuş: Plata dărilor locale se lasă aşteptată

Magdalena Șerban

Colectarea taxelor și impozitelor locale pentru anul în curs pare un sport de performanță pentru multe administrații publice din județ. Unii cetățeni au rămas fără locuri de muncă și veniturile lunare nu mai sunt ca altădată, alții pur și simplu neglijează subiectul, iar alții uită sau se fac că uită și în ce le privește pe cele din anii trecuți, rămase tot neachitate. La Densuș, notificările și somațiile sunt un apel la bun simț și spirit civic, dar și așa e loterie.

Normalitate, cu insistențe

„Dacă am face un prim calcul, până în momentul de față, doar circa 30 % și-au onorat dările la buget, pentru 2024. E o pondere mică, însă noi sperăm să se recupereze, pe parcurs. E drept, termenul e finalul anului. Deși au avut o reducere de zece procente la plata integrală până la 31 martie 2024, nu
s-au înghesuit prea mulți. Încă nu avem popriri făcute pe conturile restanție­rilor (aici mă refer la situațiile din trecut), dar urmează. Luăm și calea instanței, unde situația o cere. Și de acolo, să se stabilească exact conse­cințele. Cumva, trebuie să recuperăm aceste datorii. În anii precedenți am avut cazuri când li s-a dat muncă în folosul comunității. Necazul ține și de partea de amenzi, acolo e durerea mare. Inclusiv la acest capitol au existat ore de muncă realizate în folosul comunității, în urma sentinței. Unii șoferi care locuiesc la noi pleacă în curse, iau amenzi și le lasă așa, în voia sorții. Parcă de la an la an devine tot mai dificil”, a arătat Adrian Vîrtopean (foto), primarul din Densuş. Edilul reamintește că plata impozitelor locale se poate face la sediul administrației publice, în numerar sau prin virament bancar, prin Trezorerie. De asemenea, cei care preferă calea rapidă și co­modă, pot opta pentru mediul online, adică să acceseze www.ghiseul.ro.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura