ComunitateFlash

„Defileul Jiului”, o promisiune neonorată

04 defileul jiuluiMaximilian Gânju

Valea Jiului şi implicit judeţul Hunedoara vor avea de suferit economic şi anul viitor, dat fiind faptul că reabilitarea DN 66, segmentul Defileul Jiului, nu s-a finalizat. Promisiunea şefului CNADNR a rămas fără acoperire.
Circulaţia rutieră prin Defileul Jiului ar fi trebuit să se desfăşoare pe un covor nou de asfalt, de la Petroşani şi Sadu, însă realitatea din teren nu se potriveşte cu cea a şefilor de la drumuri. Narcis Neaga, fostul şef al CNADNR, declara în vara acestui an cu convingere că „în ceea ce priveşte Defileul Jiului, în 2013, prin toamnă, progresul fizic era cam de 4 la sută. Acum, până la Lainici se va circula impecabil. Până la sfârşitul anului, se termină şi acest proiect. Adică se ajunge până la Petroşani”.
Este adevărat că în defileu s-a lucrat şi chiar zilele trecute se trăgea tare cu asfaltul (foto), chiar dacă afară ploua bine. Numai că nici măcar îngrăşarea porcului înainte de Crăciun n-a dus la atingerea promisiunilor şefilor de la drumuri, iar porţiuni întregi între Petroşani şi Lainici încă nu au asfaltul promis. Declaraţia fostului şef de la Drumurile Naţionale a fost întărită şi de şefii Districtului din Gorj, cei care supervizează lucrarea fără de sfârşit a spaniolilor, însă aceştia au fost mai precauţi şi au avansat ca termen de asfaltare a defileului, luna decembrie.
„De la Mănăstirea Lainici până la Petroşani va fi strat nou de asfalt până în decembrie”, declara şi Ion Tudor, şeful de la Drumuri Naţionale Gorj. Cum deja iarna a venit pe Valea Jiului şi în defileu, luna decembrie bate la uşă, porţiunile rămase fără asfalt este puţin probabil să mai fie terminate anul acesta. Lucrarea de reabilitare a DN 66 Petroşani-Tg. Jiu este efectuată de o firmă spaniolă şi ar fi trebuit finalizată anul trecut, asta după ce termenele iniţiale au tot fost prelungite. Constructorul a tot fost ameninţat de CNADNR că va fi penalizat, însă în realitate nu s-a luat nici o măsură care să-i determine pe spanioli să se ţină de termene.
În tot acest timp, Valea Jiului a fost afectată economic din cauza restricţiilor de circulaţie, restricţii care, probabil, vor fi şi în 2016. Nici măcar intervenţiile Prefecturii Hunedoara, ale CJ Hunedoara ori ale parlamentarilor din Valea Jiului n-au reuşit să mişte mai repede lucrurile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura