Actualitate

Deficit de medici legişti în judeţ

Carmen Cosman

Serviciul de Medicină Legală din Deva nu reuşeşte să-şi completeze posturile de medici legişti din organigrama instituţiei şi reprezentanţii serviciului sunt nevoiţi să se descurce cum pot.

Nu s-a prezentat nimeni la concurs

Postul de medic legist nu pare prea atractiv pentru absolvenţii de medicină, cel puţin, în judeţul Hunedoara. Normativele legale spun că la 75.000 de locuitori ar trebui să existe un legist, aşa că în judeţul Hunedoara, ar trebui să fie angajaţi şase-şapte legişti. În realitate, la Serviciul de Medicină Legală, lucrează patru medici, care acoperă întregul judeţ, deşi distanţele de parcurs sunt destul de mari. Doctorii de la Deva vin şi în Valea Jiului, unde există un cabinet de medicină legală, dar nu şi medic. După decesul medicului Jula nu s-a mai reuşit găsirea unui înlocuitor, chiar dacă tentative au mai existat. „Postul a fost scos la concurs, dar nu s-a prezentat nimeni. Este adevărat că e o meserie destul de dificilă”, a declarat şeful SML Hunedoara, dr. Dan Mărculescu. Aşa că persoanele care au nevoie de un certificat medico-legal, trebuie să aştepte să vină un reprezentat de la Deva, aşa cum se întâmplă şi în cazul unui deces suspect, când este nevoie de autopsierea cadavrului.

O maşină pentru Valea Jiului

„Per ansamblu, este un deficit de personal şi un volum destul de mare de lucru”, a mai spus Dan Mărculescu, care explică faptul că marile dificultăţi sunt reprezentate de distanţele mari care trebuie parcurse. Dar, deşi nu există un medic legist, în Valea Jiului s-a asigurat totuşi un autovehicul special pentru transportul cadavrelor. Reprezentanţii SML Deva au adus la Petroşani un autoturism, pentru care se asigură toate costurile de întreţinere şi care se află în custodia Poliţiei municipiului Petroşani. Acest lucru s-a întâmplat pentru ca decedaţii să nu mai fie transportaţi cu RABA, cum se proceda până nu de mult.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura