Politica si administratie

DECLARAȚIE POLITICĂ. România în stare de ȘOC

Prețurile la pompă sunt pe cale să se dubleze față de anul trecut pe vremea aceasta. Agricultorii, cei care ne pun pâinea pe masă, plătesc acum moto­rina cu 90% mai scump decât anul trecut, și îngrășămintele cu 300% mai scump decât anul trecut.
Electricitatea, gazul, alimentele – toate au lăsat românii fără bani. Romanii tac, încă – sunt în stare de șoc. Dar este liniștea de dinaintea furtunii. Unii dintre ei și-au luat credite la bănci cu speranța că vor avea un venit și în viitor cu care să le ramburseze. Agricultorii și-au luat credite cu dobânzi foarte mari pe care au trebuit să le garanteze cu pămân­turile pe care le au. Dar ce se va întâm­pla când firmele vor intra în incapacitate de plată și vor urma restructurări? Ce se va întâmpla când vom avea poate secetă sau o recoltă săracã?
Se tot vorbește despre o crizã alimen­tară și ni se dau asigurări că avem depo­zite suficiente, însă nimeni nu ne dă asi­gu­rări că aceste depozite vor fi la dis­po­ziția românilor atunci când va fi nevoie și nu vor lua calea exportului . Pentru că adevărul este că statul nu poate con­trola agricultorii privați. Avem nevoie de un guvern care să ofere garanții agri­cul­torilor pentru ca ei să nu își lucreze pă­mân­turile cu teama că le vor pierde. Avem nevoie ca guvernanții să ajute la scăderea prețurilor la carburanți, astfel încât economia să funcționeze, să nu se blocheze. Avem nevoie de politicieni onești care să ne spună exact cum stau lucrurile.
Ne aflãm de fapt într-o crizã, Tele­vi­ziu­nile însă întârzie să o spună, însă oamenii o trăiesc deja. I-am întrebat pe români, domnule Iohannis și domnule Ciucă, ce cred, care sunt cauzele creș­terii prețurilor la carburanți. Românii însă pot vedea după perdeaua de fum pe care guvernanții au întins-o ca să aco­pere realitatea. Românii știu că nu este războiul, domnule Iohannis. Ro­mânii știu că nu sunt benzinăriile și nici Consiliul Concurenței, domnule Ciolacu, pentru că, dacă nu vă amintiți, nu ați scăzut accizele la carburanți. Guvernul dum­neavoastra nu a făcut asta. Este lipsa de viziune a guvernanților. Este lip­sa de empatie, lipsa de emoție a guver­nan­ților pentru responsabilitatea func­ției pe care o ocupă. E lipsa unui plan „încotro mergem” și astfel certitudinea este că ajungem unde nu vrem să fim.
Săraci și cu datorii.

Deputat Anamaria Gavrilă
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura