Declaraţie politică a senatorului Haralambie Vochiţoiu în Parlamentul României . Certitudini pentru sănătatea românilor prin derularea Programului Naţional de Servicii Medicale de Urgenţă!

8 aprilie 2014 | 4 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

05 Vochitoiu Haralambie (2)Domnule Preşedinte, stimaţi colegi,
Ministerul Sănătăţii a alocat la data de 2 aprilie 2014, 157,8 milioane de lei pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile de Anestezie – Terapie Intensivă şi tot la aceeaşi dată a fost deblocată suma de 20 de milioane de lei pentru materiale şi medicamente necesare bolnavilor diagnosticaţi cu infarct miocardic acut, internaţi în secţiile de terapie intensivă prin derularea Programului Naţional de Servicii Medicale de Urgenţă.

„Programele au fost definitivate de Comisiile de Specialitate ATI şi Cardiologie împreună cu specialiştii din Ministerul Sănătăţii încă de la începutul anului. Banii de la buget au existat. Dar, în mod inexplicabil, fosta conducere a ministerului a blocat semnarea şi, implicit, demararea acestor programe. Acest lucru a creat probleme în îngrijirea acestor pacienţi şi îngrijorare în rândul personalului medical“, a explicat ministrul Sănătăţii.
Ce putem înţelege din această explicaţie a ministrului Sănătăţii? Înţelegem că în România se întâmplă lucruri foarte grave, care afectează pacienţii aflaţi între viaţă şi moarte, iar vinovaţii se găsesc în sferele cele mai înalte ale administraţiei centrale.
Ministerul Sănătăţii are ca obiectiv strategic sănătatea pacienţilor din România. E vorba de un Sistem Naţional integrat de management al marilor urgenţe, pre şi intraspitalicesc.
În acest sens, am iniţiat un proiect legislativ pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, am formulat declaraţii politice privind reforma din domeniul sănătăţii, am adresat mai multe întrebări şi interpelări privind Strategia Naţională de Sănătate Publică, privind Situaţia spitalelor din România şi din Valea Jiului, privind Proiectul pilot referitor la modificarea statutului spitalelor sau Asigurarea cheltuielilor pentru Compartimentele de primiri urgenţe ale spitalelor municipale şi orăşeneşti.
Ca senator de Valea Jiului, am în colegiul pe care îl reprezint, Spitalul de Urgenţă Petroşani ce are o secţie externă şi în oraşul Petrila, Spitalul Municipal Lupeni şi Spitalul Municipal Vulcan, drept pentru care sunt direct interesat pentru cetăţenii din zonă de finanţările din sistemul de sănătate.
Mă bucur că, în sfârşit, am trecut de la stadiul de speranţe la certitudini în cadrul sistemului sanitar, dar aceste fapte bune trebuie continuate pentru a arăta grijă faţă de pacienţi şi respect faţă de cadrele medicale.
Vă mulţumesc pentru atenţie.
    Haralambie Vochiţoiu, senator UNPR
    în Colegiul Uninominal nr. 1 Valea Jiului

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. GARAGARA A LA VOCHITOIU spune:

  Ba ne lesi cu declaratiile tale de trei lulele trei surcele. ce pzd- ma/tii dai declaratii, ca alea le poate da si bunica. FA CEVA CONCRET GARGARAGIULE. mai slabeste-ne cu aparitiile tale declarative.Nu pti, ba, nu poti. Nu te baga nimeni in seama. ce ti-ai luat teapa, te-aredus baietii la declaratii, hahaha. daca ai avea ceva talent politic poate ai face ceva, dar cde unde nu este NEXAM!!!

 2. Mama lu Stefan cel Mare spune:

  VOCHITOIU =TRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, PROFITOR, TRADAOR, PROFITOR, TRADATORTRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, PROFITOR, TRADAOR, PROFITOR, TRADATORTRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, PROFITOR, TRADAOR, PROFITOR, TRADATORTRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, PROFITOR, TRADAOR, PROFITOR, TRADATORTRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, PROFITOR, TRADAOR, PROFITOR, TRADATORTRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, PROFITOR, TRADAOR, PROFITOR, TRADATORTRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, PROFITOR, TRADAOR, PROFITOR, TRADATORTRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, TRADATOR, PROFITOR, TRADAOR, PROFITOR, TRADATOR

 3. Moise Nicoară spune:

  Doamne fereste ! Cum conduce judetul un jeg ca el ? Un nemurici lipsit de scrupule care isi vinde familia, cei doi copii, un baiat si o fata, din diverse relatii sexuale. Viata publica hunedoreana, dupa anul 1989, nu cunoaste un om, adică Mircea Moloț, mai lipsit de caracter, un nemernic de asemenea talie.

 4. Vochitoiu, produs exprirat spune:

  Va rugam sa scoateti reclama cu cretinu asta, ca este exprirata!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Criminalul din Vulcan, învinuit de dublu asasinat

Cel de-al doilea tânăr înjunghiat în faţa barului „Madness“ din municipiul Vulcan a murit în noaptea de luni spre marţi....

Aleşii PDL vor sã plece din Consiliul Judeţean

Liderul PDL Hunedoara, Dorin Gligor (foto), a declarat recent că este posibil ca aleşii partidului să se retragă din Consiliul...

Consilierul local Stepan se bate cu partidul

După ce în data de 31 martie 2014, Biroul Naţional de Coordonare al PP-DD a hotărât să îl excludă pe...

Închide