Declaraţie din 14 aprilie 2021 a deputatului AUR Anamaria Gavrilă în Parlament. Demisia sau demiterea lui Voiculescu – singurele două opţiuni pentru a salva sistemul de sănătate românesc

În aceste momente, asistăm la o bătaie de joc a actualului guvern la adresa românilor, un fel bambilici politic cu sistemul de sănătate, în care responsabilitatea este pasată de la PNL la USR-PLUS, cu un UDMR care închide ochii, fără nici un fel de asumare şi respect fata de bolnavi!
De când Vlad Voiculescu este ministrul Să­nă­tăţii, au murit oameni, din cauze care pu­teau fi evitate, la Balş, la Babeş, la Foişor. Câţi oameni mai e nevoie să moară pentru ca ac­tua­la coaliţie guvernamentală să vadă su­ferinţa oamenilor dincolo de lăcomia pentru pu­tere? E clar că cei care guvernează sunt inte­resaţi să rămână, cu orice preţ, la putere, şi nu sunt deloc interesaţi, aşa cum ar trebui, în vremuri de pandemie, de sănătatea şi viaţa românilor.
Socrate spunea că e mai bine să îţi schimbi o părere decât să persişti în una greşită. Dan Barna, şeful de partid al lui Vlad Voiculescu, nu dă dovadă de leadership în această situaţie, ci arată laşitate şi slă­biciune. Decât să aibă tăria morală de a face ceea ce este corect, adică să propună de­miterea lui actualului ministru al Sănătăţii, preferă să sacrifice o întreagă guvernare şi să pună în pericol viaţa românilor din cauza neglijenţei şi incompetenţei unui ministru greşit ales.
Dar unii dintre noi mai suntem încă oameni cu suflet şi, pentru că speranţa moare ultima, mai sperăm că, în Guvernul României, trebuie să existe măcar o altă persoană cu o sclipire de raţiune şi adevărat curaj de lider. Iar un lider este acela care ia decizii grele în situaţii dificile. Nu acela care lasă lucrurile să se întâmple cu orice preţ până când luarea unei decizii nu mai este necesară.
Măcar în al doisprezecelea ceas, domnul Cîţu ar trebui să fie un adevărat lider şi să aducă un înlocuitor ministrului Sănătăţii.
Nu fiţi laş, domnule prim-ministru! Fiţi băr­bat de stat, nu puştan de stat, cum spune Dan Barna! Daţi dovadă de curaj prin rema­nie­rea acestui ministru incompetent, ca e responsabilitatea dumneavoastră! Nu ne mai minţiţi şi nu vă mai minţiţi cu cu demisia de onoare a lui Vlad Voiculescu. Onoarea este un concept inexistent în cadrul USR-PLUS.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare