Politica si administratie

DECLARAȚIE DE PRESĂ. Anamaria Gavrilă: Cine face planul dacă Guvernul nu are unul?

Domnule Ciucă – ați fost întrebat aseară când va renunța România la gazul rusesc. Ne-ați spus că această decizie nu a fost luată. Ne întrebăm pe cine așteptați să ia această deci­zie? Pentru că lipsa unui răspuns concret al dumneavoastră arată că nu există nici un plan. Ideal ar fi un plan al nostru domnule Ciucă prin care să devenim independenți ener­ge­tic, nu un plan în care să rămânem dependenți de alții, doar să nu fie ruși.
Lituania a oprit importul de gaze rusești la începutul lunii aprilie ca primă țară a Uniunii Europene. Polonia a anunțat clar că va opri importul de gaze rusești până la sfârșitul acestui an. Germania știe exact că are nevoie de cel puțin 3 până la 4 terminale pen­tru importul gazului lichefiat iar aceste terminale trebuie finalizate în termen de un an. Mai mult, Germania a cres­cut masiv investițiile în proiectele de producție a energiei solare și eoliene. Iar liderii lor sunt în comunicare per­ma­nentă cu populația pentru ca oa­menii să facă economie la consumul de gaz.
În Franța – Președintele Emanuel Macron a anunțat că va construi încă 14 reactoare nucleare pentru pro­duce­rea energiei și s-a angajat să in­vestească 50 de miliarde de euro pen­tru tranziția la energia verde în ur­mă­torii 5 ani. Asta înseamnă renovarea facili­tăților și investiții în sistemele de încălzire centralizată. Da, acea în­căl­zire centralizată pe care Deva o avea, însă nu ați ținut cont de asta. Ați închis Mintea și i-ați obligat pe cetățeni să își instaleze centrale pe gaz individuale care sunt extrem de dăunătoare pen­tru sănătatea oamenilor și pentru me­diul înconjurător.
Lituania, Polonia, Germania, Franța deci – au un plan. Însă România nu are un plan – România nu are o Strategie Energetică Națională. Iar dacă nu ai nici un plan, nu ai cum să ajungi undeva.
Ne-ați păcălim multă vreme că lipsa comunicării este pentru că nu ne ”puteți spune încă”. Adevărul este că nici dumneavoastră nu știți, nu aveți un plan și arată incompetența, haosul și slăbiciunea guvernului pe care îl conduceți.
E timpul să veniți cu o Strategie Ener­getică Națională în Parlament. E timpul să veniți cu legea Off-Shore în Parlament. Măcar să îi faceți dum­neavoastră job-ul domnului Ministru al Energiei Virgil Popescu, dacă tot e ordin să îl țineți în funcție.

Deputat Anamaria Gavrilă
Circumscripția electorală 22 HUNEDOARA

One thought on “DECLARAȚIE DE PRESĂ. Anamaria Gavrilă: Cine face planul dacă Guvernul nu are unul?

  • Nici Ministerul Justiției nici Avocatul Poporului nu garantează că vor respecta drepturile victimelor torționarilor .
    Dovada o avem azi că educația morală le este săracă la cei educați cu facultate .

    Nu mai există onoare , caracter nici demnitate la funcționarii publici legitimați de stat , loialitatea lor au investit-o în trădare și înșelăciune și faptele lor sunt în șarlatanie și minciuni .

    De ce nu vreți să considerați un drept legal ca victimele torționarilor , ar trebuie să trăiască decent și cu demnitate în societate ?

    De ce considerați o normalitate că , victimele torționarilor trebuie să fie tot hărțuite și persecutate azi 2022 ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura