De mâine, se scumpeşte apa potabilă!

De la 1 septembrie, locuitorii judeţului care beneficiază de serviciile societăţii ApaProd Deva vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunare, pentru plata apei şi a canalizării. Excepţie fac locuitorii din Valea Jiului şi din Orăştie, unde operatorii sunt alţii decât societatea Apa Prod. Creşterea tarifului nu este, din fericire, prea mare.
Astfel, un metru cub de apă potabilă va costa, de mâine, 3,63 de lei, inclusiv TVA, pentru populaţie, şi 2,93 de lei, pentru restul utilizatorilor. În ceea ce priveşte canalizarea, aceasta va fi de 1,57 de lei/mc pentru populaţie şi de 1,27 de lei/mc pentru restul utilizatorilor. Creşterea preţurilor a hotărât-o Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua Prest Hunedoara”, aflată în subordinea Consiliului Judeţean. Potrivit lui Bogdan Leucuţa, purtătorul de cuvânt al SC Apa Prod, se ajunge astfel, la media naţională a preţului apei potabile. În judeţ avem, se pare, una dintre cele mai bune ape. Ultima mărire de preţ s-a făcut în urmă cu aproape doi ani. Apa Prod are de primit pentru serviciile prestate populaţiei restanţe care se ridică la 6,4 milioane de lei. Cele mai mari datorii le au locuitorii din municipiile Deva şi Hunedoara. (S. Popa)

3 comentarii la „De mâine, se scumpeşte apa potabilă!

 • 31 august 2012 la 7:16
  Permalink

  Informatiile din aricol sunt utile, dar incomplete. Trebuiau scrise, tarifele pana la data majorarii sau procentele de majorare. Din articol reiese ca populatia are tarife mai mari, desi au consumuri mai mici decat utlizatorii industriali, deci discriminare in utilizarea resurselor. Multumim pentru informare.

 • 31 august 2012 la 7:27
  Permalink

  In Valea Jiului apa este foarte scumpa,domnule Molot.

 • 31 august 2012 la 11:10
  Permalink

  Banii de apa si canal platiti de hunedoreni,trebuie sa ramana in Hunedoara,nu la Deva,apa meteorica scumpa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare