Actualitate

De la supermarket, sau fãcute în casã?

07 piata deva (21)Anda Iovănesc

A început sezonul murăturilor şi dulceţurilor, iar gospodinele din judeţ au luat cu asalt pieţele şi magazinele pentru a se aproviziona. Din cămara pentru iarnă nu trebuie să lipsească zacusca, bulionul,compoturile şi gemurile.

Unii hunedoreni preferă să cumpere legumele şi fructele şi să facă acasă tot ceea ce le trebuie pentru sezonul rece. Aceştia sunt de părere că dacă le prepară ei cu mâna lor este mai sănătos şi mai ecologic. “Eu îmi fac compoturile, murăturile şi tot ceea ce este necesar pentru iarnă. Îmi place să pregătesc aceste lucruri şi oricum nu poţi să compari ceea ce faci tu, cu ceea ce cumperi“ spune deveanca Ileana Gavrilă. Alte familii consideră că bunătăţile preparate în casă sunt o tradiţie ce trebuie respectată, iar toată munca depusă pentru realizarea lor se merită. În plus, gustul  compoturilor şi murăturilor „de casă“ este mult mai bun decât al celor cumpărate.
Mai sunt însă şi alţi hunedoreni care aleg să cumpere murăturile şi gemurile din supermarket-uri. Aceştia aleg varianta mai uşoară, deoarece nu au destul timp să se ocupe personal de prepararea bunătăţilor.
Dacă ne referim la preţul legumelor şi fructelor, putem spune că, în judeţ, este mai avantajos să le achiziţionezi de la supermarket. În piaţă, un kilogram de roşii se vinde cu 2 lei, iar kilogramul de morcovi este 2,5 lei. La supermarket, un kilogram de roşii este1,69 de lei, iar morcovii au preţul de 1,59 de lei.
De asemenea, un kilogram de castraveţi este 1,5 lei, iar din acesta poţi face cam două borcane mici de murături. În supermarket, preţul unui borcan de castraveţi muraţi (450 de grame greutatea netă) este de 5 lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura