FlashPolitica si administratie

De ce nu ni se spune adevărul?

Sorina Popa

Războiul este tot mai aproape de noi, așa că, firesc, ar fi ca autoritățile să ne informeze ce efective de militari avem în fiecare județ, pe cine ne bazăm, unde ne putem adăposti în caz, Doamne ferește, de un război în care să luptăm și noi, românii.
De aceea, MESAGERUL HUNEDOREAN a vrut să afle care este efectivul de militari care iau un salariu lună de lună, pe timp de pace și pe cine ne bazăm, dacă e nevoie, de inamic. Numai, că, surpriză! Autoritățile de resort nu au auzit nici măcar că anul trecut Consiliul Suprem de Apărare a Țării a apro­bat prin Hotărârea nr. 0015/25.02.2021, Planul de Mobilizare a Economiei Națio­nale pentru Apărare, valabil în perioada 2021-2024. În baza acestui document, instituțiile au obligația să să întocmească o listă cu toți militarii profesioniști, militarii în termen, dar și cei care se află în evidența centrelor de rezerviști. De asemenea, toți bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, chiar dacă nu au îndeplinit serviciul militar vor fi trecuți pe listă.
Am încercat la Garnizoana Deva să aflăm datele necesare, utile pentru toată lumea. Ne-am lovit însă de refuzul celor care conduc garnizoana. Nici la prefectură nu se știe care este efectivul militarilor profe­sioniști din județ.
În aceste condiții, ne întrebăm, cine vrea să ascundă situația și de ce?

One thought on “De ce nu ni se spune adevărul?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura