ActualitateFlash

De ce nu dispar taximetriştii „pirat” din Deva?

03 pirat unu

Nicolle Ebner

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a cerut poliţiştilor deveni să pună capăt taximetriei ilegale practicate în reşedinţa de judeţ. Edilul şef le-a recomandat oamenilor legii să nu ţină cont şi să nu se sperie de faptul că, în spatele fiecărui „pirat” se află câte o personalitate publică, de care nu se poate atinge nimeni. 

„Fenomenul trebuie stârpit!”
Din raportul poliţiştilor privind infracţionalitatea în municipiul Deva,  a lipsit subiectul taximetriei clandestine, fenomen care, după cum se vede, este mai greu de stârpit decât alungarea boschetarilor din reşedinţa de judeţ. Primarul Mircia Muntean dezvăluie şi adevăratul motiv din cauza căruia taximetriştii clandestini circulă pe străzile Devei fără să-şi facă probleme. „Am informaţii certe că există un consens între toate părţile implicate în acest fenomen. În spatele fiecărui taximetru „pirat” se află ori un consilier local, ori un angajat al primăriei, fie poliţişti, judecători, avocaţi sau procurori. În aceste condiţii, oamenii legii nu mai sancţionează pe nimeni, deoarece le este teamă de persoanele influente din spatele afacerii ilegale, iar fenomenul a atins cote îngrijorătoare. Cred că se ştie că aceste taxiuri care circulă clandestin nu plătesc impozite la stat şi nici la bugetul local, făcând concurenţă neloială firmelor acreditate. Cer poliţiştilor să ia măsuri, fără să ţină cont de cine este în spatele afacerii ilegale, pentru că trebuie stârpit acest fenomen”, a declarat primarul Mircia Muntean, în timpul ultimei şedinţe a consiliului local, din acest an.
Solicitarea de respectare a legii şi aplicarea măsurilor împotriva celor care practică ilegal taximetria a fost făcută în prezenţa comisarului Ioan Borza, de la Poliţia municipiului Deva, invitat să ia parte la „sfatul aleşilor locali” din această lună.

One thought on “De ce nu dispar taximetriştii „pirat” din Deva?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.