De ce este supărat primarul din Brănişca

04 Lazar Teodor Primar Branisca (1)Magdalena Şerban

Luna şi problema, la Brănişca. După ce anul trecut, primarul comunei, Teodor Lazăr (foto), se plângea că nu sunt suficienţi funcţionari în administraţia locală, de curând, au mai plecat încă doi.

Funcţionarul e multifuncţional
„Am rămas fără şoferul care avea, suplimentar, şi atribuţii de încasator de taxe şi impozite. Acum suntem efectiv descoperiţi la acest departament. Nu avem nici casier. La Registrul Agricol am avut postul acoperit. De asemenea, şi la compartimentul financiar-contabil, dar contabila mai face şi treburile de secretară. Mai avem om la Protecţia Socială şi un şef Serviciu Public. Deci, un total de patru angajaţi. În rest, eu şi viceprimarul. Posturile sunt blocate, aşa că dăm din coate, cum putem”, spune primarul Teodor Lazăr.

Încurcătura cu drumul din satul Bărăştii Iliei
Necazul cel mare este că din lipsa unui secretar al primăriei şi a unui jurist, procesele se pierd pe bandă rulantă la Brănişca. „Nu avem bani să contractăm avocaţi. E pe rol, de exemplu, un proces pentru un drum comunal, care traversează centrul satului Bărăştii Iliei, dar s-a descoperit că ar fi drum forestier, figurând şi la Romsilva. În 27 februarie, a fost pronunţarea hotărârii judecătoreşti, acţiunea ne-a fost respinsă, aşa că vom vedea ce vom putea face. Rămânem cu speranţa. Oricum, drum forestier prin centrul unui sat, eu nu am mai văzut până acum. În cărţile funciare, terenul pe care e făcut drumul figurează la cetăţenii comunei. O mare harababură”, susţine primarul din Brănişca.

Transport de lemne, cu pagube
În acelaşi context, transportul de lemne lasă şi el urme asupra drumurilor comunale. „Dacă s-ar respecta limitele de tonaj, poate că nu ar fi probleme mari cu drumurile noastre. Acum, de exemplu, drumul de la Gealacuta este rupt din cauză că s-a răsturnat acolo o maşină mare cu macara. Încărcătura lemnoasă am estimat-o cam la 30 de tone şi maşina cu macaraua au tot cam pe atât. Aşteptăm însă ca un reprezentant al Consiliului Judeţean să evalueze pagubele şi să trecem la repararea drumului. Vom da în judecată transportatorul. Deşi poliţia noastră locală îi opreşte, şoferii refuză să spună câtă încărcătură au pe maşină. Cântar nu avem, iar Consiliul Judeţean poate interveni doar în cazul drumurilor judeţene. Numai dacă facem pază cu parul. La ora actuală, nici nu putem închiria un cântar, pentru că nu ne permite legea. Nu există suport legal, pentru aşa ceva”, încheie Teodor Lazăr. Singura lui bucurie este o sponsorizare primită de la Carpatcement, de 2.500 de tone de piatră, care va ajuta la pietruirea unor drumuri comunale.

One thought on “De ce este supărat primarul din Brănişca

  • 7 martie 2014 la 11:12
    Permalink

    Cel mai mincinos primar din cati cunosc, nu sunt din comuna Branisca dar in fiecare saptamana ma duc cel putin de 2-3 ori in zona aceea, si ce zice el cu masinile care nu respecta tonajele e adevarat dar nici el nu face nimic ca sa le opreasca. Nu am vazut nici macar o data pe asa zisul politai al comunei sa opreasca masinile de mare tonaj, nici nu-I pasa macar.In plus primaru ii mana in mana cu aia de la padure, cum obisnuiesc satenii sa le zica, deoarece la fiecare drum de lemne intra si lui ceva in buzunar si nu-I pasa ca or stricat drumul ca doara baga niste piatra si totul ii bine pana a2a zi cand gropile is la loc . Alt aspect e cel cu drumul de la Gealacuta, omul care a stricat drumu deja cred ca la si reparat deoarece marti si miercuri dupa masa au circulat niste basculante incartcate cu piatra cred tocmai pt a repara drumul rupt. E cel mai nepasator primar , nu-l intereseaza de pb oamenilor care vb aia l-au votat si a2a oara ca l-au crezut pe cuvant cand a zis ca asfalteaza drumul Boz-Cabesti-Gealacuta-Fucsoara, dar nici in ziua de azi nu nici un strop de asfalt, dar va zic eu de ce , pt ca in zona aia el nu umbla sa isi strice masina, el umbla doar in branisca respectiv Tarnavita si Tarnava ca pe acolo se cunoaste pe dru; ca a fost Primaru’ . In fine pe scrut nu prea ii plac fondurile UE ca de acolo nu poate sa isi mai mareasca buzunaru nici el nici neamu’ lui care ii cam .. cine ii cunoaste stiu ei despre ce vb.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare