De ce este nemulţumit Vili Rupa?

Sorina Popa

Vili Rupa (foto), hunedoreanul care a reuşit să obţină despăgubiri de la statul român, după ce a reclamat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) că a fost supus la rele tratamente de către poliţişti, are din nou o problemă.
Rupa susţine că, după ce a primit de la CEDO decizia că dosarul lui poate fi revizuit, a deschis un nou proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Cei de la ÎCCJ mi-au transmis, însă, că dosarul nu se poate revizui. Aşa că, am trimis documentele primite de la Înalta Curte, la CEDO, pentru că nu este corect ce mi se întâmplă. Numai că, mi s-a oprit corespondenţa, am primit o confirmare de primire, dar fără ştampilă. Înţeleg, atunci când eram în puşcărie îmi verificau toate scrisorile, dar acum sunt în libertate, nu mai trebuie să mă oprească să trimit documentele. Este un abuz clar, nu ştiu cine e de vină, cei de la Poştă, sau alţii. Oricum, voi da în judecată Poşta Română”, a spus Vili Rupa.
România a fost condamnată anul trecut la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în „dosarul Vili Rupa”. Arestat în urmă cu 11 ani pentru ultraj, hunedoreanul a reclamat că a fost supus la rele tratamente de către poliţişti.
Prin această sentinţă hunedoreanul a câştigat 5.200 de euro cu titlul de daune morale, iar avocatul său, 5.000 de euro, drept cheltuieli de judecată. Vili Rupa  s-a plâns că, în anul 2000, în timp ce era cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de ultraj, a fost bătut de către agenţii statului, că plângerile sale privind tratamentul la care a fost supus nu au fost investigate corespunzător de către autorităţi şi că nu a beneficiat de un recurs eficient cu privire la aceste încălcări ale Convenţiei europene a drepturilor omului. Mai mult, a susţinut că i-a fost încălcat şi dreptul la un proces echitabil, în special, cel de a beneficia de asistenţă juridică în timpul procedurilor penale instituite împotriva sa şi care au condus la condamnarea la o pedeapsă cu închisoarea de şase luni.

6 comentarii la „De ce este nemulţumit Vili Rupa?

 • 29 august 2012 la 0:31
  Permalink

  De ce nu am dreptul sa corespondez ?

 • 29 august 2012 la 8:29
  Permalink

  eşti o mizerie!!!,,,mai lasă+ne cu abuzurile astea!!! am văzut cât de serioşi sunt şi ăia de la ,,Brusel,,!!!…dacă erai un om serios, îţi vedeai de treaba ta,dar după moacă, eşti de categoria ,,şmecher ţigoiner ,,…!!!

 • 29 august 2012 la 9:45
  Permalink

  O scrisoare plecata dintr-un oras al Romaniei aflat la 150 de km de Hunedoara poate sa ajunga la destinatie in aproape 30 de zile ,bine sifonata ,deschisa si inchisa apoi cu o usoara neglijenta.Intr-un fel e bine ca a ajuns dar nu e deloc in ordine ce se intampla.Orice om are dreptul la corespondenta .Cine incalca acest drept risca pedeapsa cu inchisoarea.Sincer imi vine greu sa cred ca in Romania dreptul la viata privata este incalcat sistematic prin ascultarea telefoanelor si verificarea corespondentei sau chiar blocarea ei.Suntem suparati cu totii pentru faptul ca votul a 7,3 milioane de romani nu e luat in considerare datorita unor legi proaste ,a unei organizari proaste a referendumului si a tot felul de alte ‘intamplari’.Dar…nu reactionam cand ne sunt incalcate zi de zi drepturile.Si iata ,daca e cineva care sesizeaza aceste nereguli are parte si de asemenea reactii.Pacat.Ar trebui sa ne conservam energiile pentru a ne apara ceea ce ni se cuvine .Cred ca atunci cand vom face asta zi de zi vom fi mai greu de …’dus de nas’.

 • 29 august 2012 la 11:29
  Permalink

  pentru ca altceva nu are de facut.

 • 29 august 2012 la 17:35
  Permalink

  BAI RUPA VILI DUTE SI LUCREAZA NU MAI CERSI CA UN MILOG,ESTI OM IN TOATA FIREA SI ESTI O MIZERIE. CIND NU ITI CONVINE CEVA FACI GREVA FOAMEI, DUTE BAIETE LA MUNCA. AI UITAT CIND BATEAI LUMEA PRIN ORAS? TOTI STIAU DE FRICA TA. FATA TA SPUNE TOTUL DESPRE TINE.

 • 10 septembrie 2012 la 14:30
  Permalink

  Voi nu ati inteles ca mi sa interzis sa muncesc de catre comandantul de politie din Hunedoara ,sa vina unul din voi care v-am batut la mine in fata, sa vad si eu de ce mintiti asa de mult ,si dupa cum vedeti sunt persecutat si discriminat de autoritati de nici scrisorile nu-mi ajung la destinatie ,asa vreti voi sa traiti intr-un stat putred de corupt de interlopi cu legitimatie de la stat, sau vreti dreptate in tara in care traiti .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare