De ce a fost oprită licitaţia pentru paza spitalului judeţean?

5 decembrie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Sorina Popa

Ceea ce se întâmplă la Spitalul Judeţean din Deva nu mai miră pe nimeni. Nici măcar pe cei care sunt obligaţi să verifice cum se cheltuieşte banul public. Că unitatea este îngropată în datorii, evident, datorită unora din managerii care au trecut pe acolo, ce să mai spunem?
S-a renunţat în ultimul moment
Revenind, precizăm că ultima şmecherie care a fost pusă la cale la spitalul devean este cea legată de serviciul de pază. Serviciu care este prestat în prezent şi pentru care trebuia să se organizeze o licitaţie cu deschiderea plicurilor cu oferte, luni, 4 decembrie 2017. Însă, ce nu s-au aşteptat cei de la Achiziţii şi conducerea spitalului a fost că se va afla despre încercarea de a mătrăşi această licitaţie. De ce spunem asta? Pentru că în momentul în care ar fi trebuit să se deschidă plicurile cu oferte ale firmelor participante, totul a fost oprit. Stop! Motivul este unul hazliu, dacă nu ar fi de plâns: nu sunt bani.
Adică, se postează anunţul pentru contractarea serviciilor de pază de către cei de la Spitalul Judeţean Deva, avizat de şeful Biroului Achiziţii Publice, Liliana Mihaela Negrea şi întocmit de Nicolae Dorin Huieţ, de la Departamentul Tehnic, iar în timpul licitaţiei se spune că nu există finanţare. În acest anunţ se menţionează că sunt cinci posturi de pază şi că „perioada contractuală este de 12 luni”. Clar, deci. Numai că, după ce presa s-a interesat de cum decurge licitaţia cu pricina, s-a dat ordinul, nu ştim exact de către cine, să se anuleze procedura şi să se meargă mai departe pe contractul vechi pentru asigurarea pazei. Întrebarea este, dacă nu sunt bani pentru serviciul respectiv, cu ce se plătesc serviciile societăţii prestatoare? Managerul unităţii, Adina Ileana Ştefănie Pera, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că nu se poate face licitaţie pentru 12 luni, pentru că nu se ştie care va fi bugetul spitalului pentru 2018. Însă, nu e prima dată când se organizează asemenea licitaţii, cu sume estimative, evident. În plus, dacă doamna manager susţine că acesta este motivul anulării licitaţiei, înseamnă că specialiştii spitalului, Liliana Negrea şi Dorin Huieţ, trebuie demişi, pentru că nu respectă legea, prin anunţul postat pe site-ul unităţii.
Consultanţii juridici nu ştiu ce prevede legea?
Luni, la ora 14, s-au adunat reprezentanţii firmelor participante la spital, pentru licitaţia serviciului de pază. Managerul a spus iniţial că, suma estimată pentru asta este de 65.000 de lei. O sumă frumuşică, pe an. La ora 14, participanţii au avut surpriza neplăcută să afle că au venit degeaba. Pentru că acţiunea a fost anulată. Reprezentantul Gedi Security a scris în procesul verbal că nu este de acord ca plicurile să nu se deschidă, „deoarece nu este legal, licitaţia fiind cuprinsă în planul de achiziţii a spitalului pentru 2017-2018”. Au fost depuse opt oferte pentru paza unităţii medicale. Comisia de licitaţie, formată din patru persoane, a decis anularea acesteia din lipsă finanţare. Din comisie a făcut parte şi un consultant juridic, care se pare că nu prea are habar de cum trebuie să decurgă aceste licitaţii, din moment ce nu a avut nici o observaţie la întocmirea actelor dinaintea organizării procedurii. Evident, lucrurile nu miroase a bine în ceea ce priveşte administrarea banului public la Spitalul Judeţean din Deva. Aşa stând lucrurile, îi solicităm preşedintelui CJ Hunedoara, Mircea Bobora, care supervizează direct activitatea spitalului devean, să ne dea un răspuns în legătură cu problema semnalată. Nu atât pentru noi, cât pentru hunedoreni.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. victor spune:

    Oare ce raspuns o sa primiti referitor la prestatia presedintelui comisiei si a consultantului juridic?
    Ca in rest e clar ca nu o sa primiti niciun raspuns.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina albă 6.12.2017

Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Deva

Bulina neagră 6.12.2017

Adrian Stoicoi, zis „Adi Bocşeru”, bărbat din Orăştioara de Sus

A încercat să fure două laptop-uri

Jandarmii aflaţi în menţinerea ordinii publice în zona şcolilor au văzut trei persoane agresive, unele faţă de altele, lângă Şcoala...

Închide