Sport

De ce a acceptat Florin Maxim oferta de la Hunedoara

Prezentat oficial miercuri în cadrul con­fe­rinţei de presă susţinută de edilul muni­ci­piu­lui Hunedoara, Dan Bobouţanu, noul an­tre­nor prin­cipal al formaţiei din oraşul de lângă fur­nale este cunoscut iubitorilor fotbalului hu­ne­dorean.
Florin Maxim (foto), noul tehnician hune­do­rean este născut la Brad, iar începuturile ca­rierei sale de jucător se leagă de Aurul Brad şi Corvinul Hunedoara. El a venit însoţit şi de un jucător transferat recent la CS Hunedoara, Sergiu Arnăutu.
Ca antrenor în sezonul competiţional pre­ce­dent a activat la Viitorul Şelimbăr, cu care a reuşit cea mai bună performanţă din istoria clubului, promovarea în liga a doua. Demn de menţionat este şi parcursul fără înfrângere cu care a realizat acest lucru:16 victorii şi doar două egaluri în campionat, 2 – 0 şi 2 – 2 cu Crişul Chişineu şi 2 – 0 şi 1 – 1 cu Măgura Cis­nă­die în barajele pentru promovare. Am avut odată cu această numire şi un scurt dialog cu noul technician principal la echipei
CS HUnedoara.

Reporter: Pornim de la ideea că aţi venit ca şi antrenor principal la o echipă pe care nu o cunoaşteţi foarte bine. Cu ce gânduri aţi pre­luat echipa hunedoreană?
Florin Maxim: Vrem să formăm o echipă com­petitivă în acest an competiţional, cu care să putem să ne batem pentru primele două locuri în serie şi, de ce nu, la promovare. Eu am avut încredere, tot timpul pe unde am fost, de la debutul meu în activitatea de antrenor, am privit şi la juniori, la echipele de tineret, am construit şi am acordat credit tinerilor. Nu va fi uşor, sigur nu va fi uşor, Hunedoara este o echipă în formare dar nu o să le cerem multe, nu o să îi punem pe jucători să de-a teze la fizică şi matematică, ci o să le cerem să joace fotbal. Eu cred că toţi se vor adapta cerinţelor noastre şi ne vom atinge cu toţii obiectivele.

Reporter: Aţi venit de la o echipă care a avut rezultate deosebite.Aici, la Hunedoara, va trebui să puneţi accentul şi pe tânăra gene­raţie, pe pepiniera proprie.
Florin Maxim: Exact. Ce a fost , a fost. Au fost lucruri şi bune şi rele la Şelimbăr.Vreau să le dau uitării.Asta e meseria noastră,acum am început un alt proiect. M-am înhămat, cum se spune, alături de Bogdan Apostu şi de Decebal Gheară la acest nou proiect. În momentul în care am aflat de oportunitatea de a veni la Hunedoara, nu am ezitat, am gândit împreună acest proiect, dar insist că uşor nu va fi chiar dacă vom aduce jucători de calitate. Asta nu garantează că vom avea si o echipă redutabilă dar ne vom ocupa împreună şi sută la sută vom reuşi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura