De 20 de ani, tinerii, aceeaşi problemã…

În ciuda crizei de modele şi valori amintite atât de des în ultima perioadă în mass-media, există în România adolescenţi care nu şi-au pierdut reperele. Sunt olimpici, fac voluntariat, concep proiecte de dezvoltare socială şi sunt optimişti cu privire la viitorul României. Speranţa lor este PP-DD. Ei cred că vor putea schimba în bine societatea românească prin forţele proprii, prin programele pe care le demarează şi prin crearea de grupuri de tineri cu interese similare.

Nu au încredere în ziua de mâine

«Aştept o schimbare prin noi, în primul rând. Aştept ca toţi cei din jurul meu să se implice în ceea ce vor să facă şi să facă bine». Asta mi-a spus Răzvan, din Brad, absolvent al unei facultăţi din Cluj, actualmente şomer, pe care l-am cunoscut la întâlnirile din campanie. Şi avea dreptate, dar statul ce implicare are?”, spune Draia Daniel Ovidiu (foto), candidatul PP-DD la Camera Deputaţilor în Colegiul Brad-Valea Mureşului. Tinerii români au cea mai mică încredere, la nivel european, în ziua de mâine şi în instituţiile statului democratic, arată un studiu recent.
Astfel, în perioada 2008-2012, numărul tinerilor care privesc cu încredere la viitorul lor s-a diminuat cu peste 30 la sută, sugerează studiul sociologic, dar asta nu interesează pe nimeni. Ba mai mult,  pentru următoarea perioadă, cifrele arată mult mai rău. Potrivit cercetării, prezentate în cadrul unei dezbateri organizate de Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti, dacă la începutul anului 2008, 65 la sută din tinerii cu vârste între 15 şi 29 de ani erau convinşi că vor trăi mai bine peste un an, la începutul anului 2012, ponderea a scăzut la 29 la sută. Este un lucru alarmant, dar pe cine interesează?
O asemenea evoluţie a mai fost întâlnită într-un singur loc: în Grecia, iar astăzi, Grecia se află în prăpastie, bântuită de grave probleme sociale. După 20 de ani de guvernări combinate, România este foarte aproape de soarta Greciei.

Şi-au bătut joc de bogăţiile ţării

Tinerii absolvenţi ai facultăţilor din România nu mai ţin cont de domeniul pentru care s-au pregătit pe parcursul anilor de studiu, ci îşi doresc doar să obţină un loc de muncă, indiferent de domeniu, iar cei cu studii medii nici nu visează la un loc de muncă civilizat şi bine plătit. Asta e România celor ce ne-au condus până acum, acestea sunt roadele legilor şi guvernărilor timp de 20 de ani. Dureros este faptul că totuşi, nu se lasă, vin din nou cu promisiuni, oferte şi minciuni electorale. Oare de ce? Cum poate fi încadrată activitatea acestor alianţe USL, ARD, ţinând cont de faptul că 20 de ani, şi-au bătut joc de toate resursele şi bogăţiile ţării, dar mai ales, de cea mai importantă bogăţie, TINERII.

Vom crea locuri de muncă pentru tineri

În lumea civilizată (ACOLO UNDE ÎNVAŢĂ ODRASLELE LOR), lucrurile stau cam aşa: statul are grijă de şcolarizarea tinerilor, creează mediu propice şi legal pentru dezvoltarea lor, iar după şcolarizare, marea majoritate găseşte cu uşurinţă un loc de muncă, unde poate activa în domeniul de pregătire. Mai departe, câştigă statul, câştigă toată lumea,  pentru că tinerii sunt cei care vin şi contribuie la plata taxelor, care asigură pensiile celor  vârstnici. Simplu, nu? Timp de 22 de ani, lucrurile au stat cam aşa: statul a avut grijă ca şcoala să fie într-o degringoladă totală, cu tineri care niciodată nu au ştiut ce încep şi ce termină, cu un cadru legal schimbat la fiecare mandat. Rezultatul este  previzibil, dacă mai cumulăm şi lipsa locurilor de muncă.
Astăzi, în România, trăim ca niciunde, 3 milioane de muncitori asigură pensia pentru 5 milioane de pensionari, iar mai bine de 40 la sută dintre tineri trăiesc din pensia şi salariile părinţilor. Acestea au fost reformele guvernelor anterioare. Noi, cei de la PP-DD, vom urma cursul normal: vom crea locuri de muncă pentru cei tineri, pe domeniul lor de pregătire, ca să putem asigura pensiile pentru cei vârstnici. Asta trebuiau să facă toţi, dar interesele personale au fost mai presus de toate.

Draia Daniel Ovidiu, candidatul PP-DD la Camera Deputaţilor în Colegiul Brad-Valea Mureşului

12 comentarii la „De 20 de ani, tinerii, aceeaşi problemã…

 • 30 noiembrie 2012 la 8:10
  Permalink

  Ar trebui sa-ti fie rusine cand vorbesti despre soarta tinerilor chiar tu candidat Draia ovidiu , tu care ti-ai parasit sotia si pe cei doi copii, ti-ai micsorat veniturile ca sa nu le platesti pensie alimentara decat 230 lei, cum vor putea trai copiii (tinerii tai) cu aceasta suma. Ai vrut sa primesti o locuinta ANL cu minciuni , cu falsuri in timp ce alti tineri mai nevoiasi ramaneau pe dinafara pentru tine care te erijezi in rezolvarea problemelor tinerilor . Cred ca noi tinerii nu suntem toti drogati ca sa credem tot ce minti. NERUSINATULE SI NESIMTITULE

 • 30 noiembrie 2012 la 9:06
  Permalink

  Mare dreptate ai domnule Draia, avem nevoie de oameni ca Dvs. Si sa-ți dea Dumnezeu putere de munca !!!

 • 30 noiembrie 2012 la 9:29
  Permalink

  Ai dreptate domnule Draia tineri sunt de partea d-voastra,au mai divortat si altii chiar si Ponta, Tariceanu etc. asa ca asta nu este o problema care sa nu iti de-a putere de munca.Va dorim succes si nu bagati in seama negativisti.

 • 30 noiembrie 2012 la 9:32
  Permalink

  Cat adevar,in acest material.Felicitari ca aveti curaul sa spuneti adevarul.Poate pe 9 decembrie Dumnezeu va ajuta, si puteti face ceva si pentru noi.Toti fosti parlamentari(sper sa ramana fosti) am vazut ca in afara de faptul ca au adus bani la comuna X, sau la biserici, alte activitati nu au avut.De noi tinerii, se intereseaza doar in campanie, sau poate pentru lipit afise.

 • 30 noiembrie 2012 la 11:25
  Permalink

  http://www.ziare.com/deva/stiri-actualitate/profil-de-candidat-daniel-ovidiu-draia-si-a-palmat-averea-sa-ia-casa-de-la-stat-si-bani-de-la-gura-copilului-3427476

 • 30 noiembrie 2012 la 20:57
  Permalink

  Tu Draia care iti reduci veniturile ca sa nu platesti taxe la stat si pensie alimentara , deci automat se reduce taxa pentru contributiile la pensii(,, 3 milioane de muncitori asigură pensia pentru 5 milioane de pensionari”) , cate milioane de mincinosi ca tine mai spun acest lucru , asa vrei sa minti cetatenii si in speciali tinerii, pe care ii pacalesti ca tu esti tanar si ce poti face, tu cu asociatul Irimie si sponsorul vostru care dati salarii de mizerie sau sariti peste ziua de plata ca sa adunati bani pentru chermezele pe care le faceti pentru a minti cetatenii.Mai vreu sa spun un lucru sunt un tanar muncitor am si am avut multi colegi de munca dar dintre ei multi au avut si au aptitudinele candidatului Draia de a nu munci si a obtine cat mai multi bani dee la angajator
  Un exemplu negativ esti tu Draia ai vrut sa obtii o locuinta nemeritata ca sa-l defavorizezi o tanara familie care nu are aceleasi conditii ca tine.Asa vrei tu sa spui ca esti in slujba cetatenului NERUSINATULE.

 • 1 decembrie 2012 la 0:21
  Permalink

  După cum scrii, înțelegem tot. Esti slugocul lui Nistor! Nerusinatule :)))))

 • 1 decembrie 2012 la 0:46
  Permalink

  Atata vrajeala ai d.nule Draia!de ce nu ne invatati cum sa facem,sa mergem si noi in anglia,sa luam bani de la banci si sa nu-i mai dam inapoi(doar nu ne cauta in Romania)!telefoane,si nu in ultimul rand,cum si cu cine sa mergem la furat de carduri!asteptam cu sufletul la gura sa-i invatati si pe altii!multumim

 • 2 decembrie 2012 la 0:05
  Permalink

  D-na Surina dvs ati obtinut locuinta de la Primarie, de ce nu il invatati pe d-ul Draia cum sa procedeze, sa ia si el o batrana in intretinenere, poate asa o sa obtina si el locunta, ca in cazul dvs, a functionat.

 • 2 decembrie 2012 la 9:47
  Permalink

  Draia militianule de circulatie ,ce locuri de munca faci ,o fabrica de clonat carduri pe care tineri sa le foloseasca in Londra ? Asa se aude la noi in Dobra,ca asta faceai tu in Anglia ,nu stiu daca este adevarat sau doar o minciuna .

 • 2 decembrie 2012 la 21:16
  Permalink

  nu-l mai intrebati daca este adevarat,daca a furat sau nu in anglia,nu o sa fie prost sa recunoasca!dar va spun sigur ca asta a facut,se poate verifica,dar numai in anglia,si cred ca ar fi bucurosi sa afle englezi ca un candidat la postul de deputat a fost la furat si a furat in anglia!se poate verifica la lloyds tsb bank!!!!!!!!nu credeti?

 • 2 decembrie 2012 la 21:24
  Permalink

  Mai spune prea cinstitul Draia ca ,, si-au batut joc de bogatiile tarii(tineriii)” de ce nu spui ca tu impreuna cu PRM = PDL sau PP-DD =PLD v-ati batut joc de urmasii Romaniei distrugand economia , care totusi mai era functionala. Nu va e rusine sa mai spuneti astfel de lucruri, vreti sa ne intretineti numai cu minciuni. Domnule Draia prost va alaptat Surina

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare