Datoria către Acomin, o altă piatră de moară a Primăriei Lupeni

04-LUNGAN-LUPENIMagdalena Şerban

În următoarea perioadă, Primăria municipiului Lupeni trebuie să achite către Acomin, societatea care a executat telegondola ce duce la Straja, peste 7.000.000 de lei, după ce Tribunalul Hunedoara a decis să admită cererea uneia dintre ordonanţele de plată formulate şi înaintate instanţei de către creditor.  Din suma amintită, până acum s-au achitat circa 1.000.000 de lei.

„Mai avem în jur la 6.000.000 de lei de dat, iar până în 1 mai, sperăm să reuşim să achităm. Dacă primim înapoi cota TVA pentru întreaga lucrare realizată, facem şi plata, valorile echilibrându-se în mare parte. Am reuşit să achităm 1.000.000 de lei până în momentul de faţă”, susţine viceprimarul din Lupeni, Cornel Lungan (foto), cel care a primit atribuţiile fostului edil-şef Cornel Resmeriţă, aflat în arest la domiciliu. Vicele mai spune că până nu se achită toate datoriile locale, nu mai poate vorbi de alte lucrări de modernizare a staţiunii, ci doar de finalizarea proiectelor europene începute deja la nivel de municipiu (dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului din cadrul spitalului din localitate, respectiv modernizarea Palatului Cultural).
De amintit că dezvoltarea Staţiunii Straja a fost inclusă în Programul Naţional „Schi în Carpaţi“ derulat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, fiind finanţat din bani europeni şi de la bugetul de stat. Astfel, la Lupeni, în 2012 au fost date în folosinţă o telegondolă, un telescaun care urcă până în Vârful Straja şi au fost realizate mai multe investiţii în instalaţiile de producere a zăpezii artificiale şi amenajarea pârtiilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.