Dascălul Mihai Petre şi-a lansat o nouă carte

Magdalena Şerban

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” a organizat ieri, la Galeria de Artă din municipiul Hunedoara, lansarea volumului „Corvin Caffé – pseudoroman cu un oltean de… Hunedoara”, al cărui autor este scriitorul şi cunoscutul dascăl de limba şi literatura română Mihai Petre (foto dreapta). La finalul acţiunii, acesta a oferit autografe, publicul prezent fiind numeros.
În prima parte a cărţii, sub pretextul unor discuţii purtate la Corvin Caffé cu un personaj hunedorean de origine oltenească, dar şi cu alţi clienţi ai cafenelei, sunt aduse în atenţie subiecte care îl preocupă pe autor, în mod deosebit viaţa trecută şi actuală a oraşului Hunedoara, a sufletului lui care a fost Combinatul Siderurgic, dar vin în discuţie şi teme precum obiceiurile pădurenilor, Oltenia şi oltenii, comportamentul şi limbajul tinerei generaţii, viaţa politică în România de azi etc. Partea a doua cuprinde texte despre oameni şi întâmplări din Oltenia, scrise în grai oltenesc, într-un stil alert, care duc cu gândul la farmecul poeziilor lui Marin Sorescu din ciclul La lilieci.
“Trebuie spus că pe lângă numeroasele studii şi articole de limba şi literatura română, de lingvistică generală şi aplicată pe care le-a publicat în prestigioase reviste de profil, cărţi de specialitate destinate celor care se pregătesc pentru admiterea la liceu şi la facultate şi importante exegeze de toponimie urbană românească, urbanonimie şi toponimie urbană hunedoreană, Mihai Petre este şi autorul unui interesant volum de interviuri cu dascăli hunedoreni de ieri şi de azi, Interviuri hunedorene, lansat în 2015, precum şi al volumului Cretă color, inspirat din viaţa şi atmosfera şcolii româneşti pe care o cunoaşte foarte bine. Îi mulţumim pentru întreaga sa contribuţie literară şi îl asigurăm de toată aprecierea noastră”, a spus Sebastian Bara (foto stânga), managerul Bibliotecii Judeţene, în alocuţiunea rostită la lansarea cărţii.

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/?hc_ref=ARR5yTSP2AFYSCqUOKHqPtHy_EoOP2C6NmXgxrmBAGemWgpFmnAE_GXhjjiWCXzEpZM

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.