Politica si administratie

Dascălii şi-au pus în cap toată clasa politică

02 ioan timis (2)

Nicolle Ebner

Deputatul PNL Ioan Timiş (foto) consideră că boicotarea întregii clase politice, fără ca sindicatele şi cadrele didactice din învăţământ să facă diferenţa între putere şi opoziţie, între vinovaţi şi nevinovaţi, este o mare greşeală. Potrivit parlamentarului hunedorean, sindicatele nu au făcut altceva, decât să-şi pună în cap întreaga clasă politică, pentru greşelile sau bâlbâielile Guvernului Boc.

„Puteau să separe puterea de opoziţie”
La nivelul judeţului, liberalii au stabilit că vor participa la festivitatea de deschidere a anului şcolar, în calitate de părinţi sau rude ale şcolarilor, fără a ţine discursuri politice, dar în acelaşi timp, onorând invitaţiile primite de la directorii de şcoli. Ioan Timiş a participat, în calitate de tată şi nu de parlamentar, la careul festiv organizat la Şcoala Generală nr. 1 din Haţeg, deoarece: „nu am vrut să afectez un boicot absolut legal al dascălilor, dar în acelaşi timp, nedrept la adresa PNL. Din punctul meu de vedere, mi se pare că boicotarea prezenţei politicienilor la manifestările de deschidere a anului şcolar este o mare greşeală, deoarece noi, parlamentarii, suntem la dispoziţia naţiunii şi nici o nemulţumire a profesorilor nu poate fi rezolvată fără segmentul politic. Or, o asemenea atitudine, de a fi împotriva tuturor, este o mare greşeală, dascălii punându-şi în cap întreaga clasă politică, pentru bâlbâielile Guvernului Boc”, a declarat Ioan Timiş, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.  „Puteau spune că Opoziţia are dreptul să participe iar ceilalţi, de la putere, iniţiatorii acestui haos de nemulţumiri, nu. Nu trebuiau să generalizeze, că nu suntem cu toţii în aceeaşi barcă a puterii”,  sugerează deputatul liberal.

Au luat banii şi i-au întors spatele
Pe de altă parte, deputatul PDL Iosif Blaga a simţit pe propria piele umilinţa refuzului de a lua parte la festivitatea oficială de la Liceul Agricol din Geoagiu. Directorul PSD al unităţii de învăţământ i-a transmis parlamentarului mesajul profesorilor care ameninţau că se vor retrage, în clase, în cazul în care la evenimentul festiv, participanţii vin în calitate de oameni politici. Prin urmare, Blaga a renunţat să se mai deplaseze la Geoagiu. Însă, lovitura de graţie a primit-o de la conducerea Şcolii Generale nr. 1 din Orăştie, municipiu în care Blaga a fost primar până anul trecut. Parlamentarul PDL s-a făcut luntre şi punte, ca să obţină 95.000 lei pentru renovarea şcolii, dar cu toate acestea, a fost sfătuit să nu participe la deschiderea anului şcolar, ca să nu stârnească revolta cadrelor didactice.

One thought on “Dascălii şi-au pus în cap toată clasa politică

  • FELICITARI pentru dnul Director !!!!!!!!!!!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura