Actualitate

Dascălii nu se lasă așa ușor!

Sorina Popa

Dascălii nu au intrat nici ieri la ore, intrând în a treia săptămână de protest. Nu au obținut ce au vrut, negocierile cu guvernanții au fost ratate și ieri. Nimeni nu poate ști ce se va întâmpla cu elevii care sunt în anii terminali. În județ sunt peste 5.000 de dascăli care protestează și cer lefuri mai mari.

„Uniți suntem puternici!”
„Greva a durat un pic cam mult, dar nu sufi­cient! NOI, HUNEDOARA, ÎNDRĂZNIM!
Situația participării la grevă: 94,77 la sută din totalul celor care au semnat referen­du­mul, 85 la sută din totalul personalului di­dactic de predare, 81 din totalul persona­lului angajat.
UNIȚI SUNTEM PUTERNICI!”, a spus Paul Rusu, liderul Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Hunedoara.
Cu toate acestea, ministrul Educaţiei, Lidia Deca, a anunţat, ieri, că, de la adop­tarea ordonanţei care prevede majorări salariale pentru angajaţii din Învăţământ, peste 15.000 de salariaţi au renunţat la grevă. „Putem anunța că de la momentul adoptării ordonanței până astăzi avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învă­țământ care au renunțat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice”, a spus ministrul Ligia Deca.

Reluarea cursurilor, foarte importantă
Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, s-a adresat ieri cadrelor didactice solicitându-le să fie responsabile şi să încerce găsirea soluţiilor comune prin care greva generală din învăţământ ar putea să înceteze.
Într-un mesaj video, prefectul arată că elevii sunt la final anului şcolar, iar cei din clasele finale de gimnaziu şi liceu trebui
să-şi susţină examenele de Evaluare sau de Bacalaureat.El aminteşte că Guvernul a venit în întâmpinarea sindicatelor cu soluţii care au fost legiferate şi cu alte propuneri care vor rezolva problemele ridicate de pro­fesori, menţionând că reluarea cursurilor este foarte importantă. „Foarte important este să începem şcoala. Copiii nu mai au răbdare, părinţii se gândesc la ce fac cu copiii, iar noi trebuie să ne gândim ce facem pentru viitorul nostru. Haideţi să gândim foarte profund, să fim responsabili şi să încercăm să găsim soluţii împreună pentru ca şcoala să înceapă imediat”, a spus, în mesajul său, prefectul judeţului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.