Dascălii nu renunță! Greva continuă, guvernul rezistă

Ieri, în județul nostru, majoritatea școlilor, susține liderul sindical Paul Rusu, au fost goale, peste 5.000 de membri de sindicat neținând orele. Dascălii au spus că intră în grevă generală pe termen nelimitat și s-au ținut de cuvânt. Nu au fost probleme în școli din acest motiv, pentru că elevii nu au prea fost la ore, chiar dacă nu se știa exact ce se întâmplă cu negocierile.

Fără ajutoare sociale
Colegiul Național al Liderilor din FSLI și FSE, organism de conducere format din repre­zentanții județeni ai sindicatelor din educație, a decis duminică respingerea ofertei Guver­nului și menținerea deciziei de a intra în grevă generală pe termen nelimitat în școli, din data de 22 mai.
„NU avem nevoie de ajutoare sociale!
NU suntem asistați social!
AVEM nevoie de salarii decente!
NU am decis să facem grevă peste noapte!
NU facem jocuri politice!
ESTE greva oamenilor școlii, este greva celor peste 200.000 de angajați din învă­ță­mânt, care s-au săturat de nepăsarea guver­nanţilor. Este greva celor care spun răspicat: AȘA NU SE MAI POATE!
ACUM, mai mult ca oricând, este important să dăm dăvadă de unitate.
Le mulţumim pentru susţinere şi înţelegere părinţilor şi elevilor!
Atenție, însă, la manipulările și dezin­for­mările de pe rețelele sociale și cele care apar în spaţiul public pe anumite site-uri! Facem apel atât la jurnalişti, cât şi la membrii de sin­dicat să verifice informațiile la nivelul or­ga­nizațiilor sindicatele teritoriale sau la fede­ra­ţiile reprezentative din învăţământ! De aproa­pe doi ani tragem semnale de alarmă, orga­ni­zăm acțiuni de protest. Din anul 2021 și până în prezent, când s-a luat decizia declanșării grevei”, au transmis ieri dascălii. (S.P.)