Dascăl agresat la şcoală de mama unui elev

Mama unui elev cu nevoi speciale a agresat o profesoară după ce minorul a minţit că a fost bătut de dascăl. Fără să stea pe gânduri, agresoarea a mers la şcoala unde preda dascălul şi fără să-i ceară vreun fel de explicaţii a lovit-o.
Incidentul a avut loc la o unitate de învăţământ din localitatea Călan, unde fiul femeii învăţa. Elev cu cerinţe educaţionale speciale, adolescentul s-a lovit în clasă la buză cu o sticlă de plastic, după care a pă­ră­sit sala şi s-a dus la poliţie reclamând că fost lovit de profesoară. Poliţiştii au anun­ţat-o pe mama minorului despre cele sesi­zate de acesta, iar femeia, fără să stea pe gânduri, a mers la şcoală pentru a-i cere ex­plicaţii dascălului.
„Întrucât sala de clasă era situată la parter, inculpata i-a făcut semn persoanei vătămate să-i deschidă uşa de la intrarea în clădire. Imediat după ce a deschis uşa, inculpata a lovit-o de mai multe ori pe per­soana vătămată cu pumnii în zona feţei şi a pieptului”, au arătat anchetatorii.
Profesoara a fost scăpată din pumnii agresoarei de către îngrijitoarea şcolii şi a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva cu contuzie de piramidă nazală, dar şi alte răni. Agresoarea, C. Ileana Firuţa, a fost tri­misă în judecată pentru loviri şi alte vio­lenţe, iar magistraţii Judecătoriei Hune­doa­ra au condamnat-o la 1.350 lei amendă penală, echivalentul a 135 zile amendă. Fiindcă femeia mai fusese condamnată pentru aceeaşi faptă la 1800 de lei amendă penală, magistraţii Judecătoriei Hunedoara au contopit pedepsele şi a rezultat o amen­dă penală de 2250 de lei.
Profesoara agresată a făcut apel la sentinţă, iar dosarul urmează să fie soluţionat de Curtea de Apel Alba Iulia. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare