Dascăl agresat la şcoală de mama unui elev

23 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Mama unui elev cu nevoi speciale a agresat o profesoară după ce minorul a minţit că a fost bătut de dascăl. Fără să stea pe gânduri, agresoarea a mers la şcoala unde preda dascălul şi fără să-i ceară vreun fel de explicaţii a lovit-o.
Incidentul a avut loc la o unitate de învăţământ din localitatea Călan, unde fiul femeii învăţa. Elev cu cerinţe educaţionale speciale, adolescentul s-a lovit în clasă la buză cu o sticlă de plastic, după care a pă­ră­sit sala şi s-a dus la poliţie reclamând că fost lovit de profesoară. Poliţiştii au anun­ţat-o pe mama minorului despre cele sesi­zate de acesta, iar femeia, fără să stea pe gânduri, a mers la şcoală pentru a-i cere ex­plicaţii dascălului.
„Întrucât sala de clasă era situată la parter, inculpata i-a făcut semn persoanei vătămate să-i deschidă uşa de la intrarea în clădire. Imediat după ce a deschis uşa, inculpata a lovit-o de mai multe ori pe per­soana vătămată cu pumnii în zona feţei şi a pieptului”, au arătat anchetatorii.
Profesoara a fost scăpată din pumnii agresoarei de către îngrijitoarea şcolii şi a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva cu contuzie de piramidă nazală, dar şi alte răni. Agresoarea, C. Ileana Firuţa, a fost tri­misă în judecată pentru loviri şi alte vio­lenţe, iar magistraţii Judecătoriei Hune­doa­ra au condamnat-o la 1.350 lei amendă penală, echivalentul a 135 zile amendă. Fiindcă femeia mai fusese condamnată pentru aceeaşi faptă la 1800 de lei amendă penală, magistraţii Judecătoriei Hunedoara au contopit pedepsele şi a rezultat o amen­dă penală de 2250 de lei.
Profesoara agresată a făcut apel la sentinţă, iar dosarul urmează să fie soluţionat de Curtea de Apel Alba Iulia. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trei infracţiuni în lanţ: furt, fără permis şi băut la volan

Un tânăr de 20 de ani, din Petroşani, a intrat în casa unchiului său, i-a golit frigi­derul, ca mai apoi...

Vânători prinşi la braconaj

Suspecţii acţionau noaptea iar poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ilia,...

Prins la volan de trei ori într-o lună, deşi avea permisul suspendat

Cercetat penal de fiecare dată când a fost prins circulând cu permisul suspendat, plasat în cele din urmă sub control...

Închide