Politica si administratie

DAS Deva, asistență medicală la examenele desfășurate în această perioadă, în taberele pentru copii, de la Centrul de Agrement „Căprioara”, dar și în punctele de distribuire a apei potabile

Magdalena Șerban

Personalul medical al Direcției de Asistență Socială Deva asigură, în această perioadă, asistența medicală în centrele de examen organizate în reședința județului, unde au loc probele Examenului Național de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2024), ale Evaluării Naționale, dar și probele examenului de absolvire a învățământului postliceal, care de­bu­tează luni, 1 iulie 2024.
De asemenea, personalul medical va asigura asistența medicală per­ma­nentă pentru copiii care participă la pro­gramul de tabere „ARC” 2024, ce se va desfășura la Centrul de Agre­ment „Căprioara”, în lunile iulie și august 2024.
Pe de altă parte, asistentele me­di­cale din rețeaua medicală școlară a municipiului Deva vor fi prezente și în cele două puncte de distribuire a apei potabile, ce vor fi amenajate de ad­ministrația publică locală în zona DSP Hunedoara (la intersecția dintre Bulevardele 22 Decembrie și Mihail Kogălniceanu) și la intersecția dintre Bulevardele Decebal și Iuliu Maniu – pentru a deservi cetățenii pe timpul caniculei.

Solicitați pentru sprijin
Astfel, la solicitarea Direcției Ju­de­țene pentru Sport și Tineret Hunedoara, 7 asistente medicale ale DAS Deva se vor afla în Centrul de Agrement „Căprioara”, în perioada 2 iulie – 20 august 2024. La cererea Inspec­to­ratului Școlar Județean Hunedoara, personalul medical din rețeaua de medicină școlară a municipiului Deva este prezent și în centrele de examen de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” și Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” – unde susțin Ba­ca­laureatul aproape 800 de elevi de la 10 unități de învățământ preuniversitar din Deva, Simeria și Ilia, precum și în centrul zonal de evaluare de la Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva. De asemenea, asis­tentele medicale ale DAS Deva se află și în unitățile de învățământ în care se desfășoară Evaluarea Națională dar și examenul de absolvire a învă­țământului postliceal.

Când situația o cere
Pe de altă parte, pentru cazurile în care Inspectoratul pentru Situații de Urgență a Județului Hunedoara va anunța Cod Portocaliu de caniculă, au fost amenajate două puncte de dis­tribuire a apei potabile (containere modulare), dotate cu aer condiționat, care să vină în sprijinul cetățenilor. Acestea se află la intersecția dintre Bulevardele Decebal și Iuliu Maniu (zona Bisericii Ortodoxe ”Buna Ves­tire”) și la intersecția dintre Bulevardele 22 Decembrie și Mihail Kogălniceanu (zona DSP Hunedoara). Aici, asis­ten­tele medicale sunt pregătite să ofere primul ajutor cetățenilor afectați de efectele caniculei.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura