Sport

Daria, exemplu de sportivitate

Ciprian Marinuţ

Maestra Fide Daria Vişinescu (foto) (14 ani) s-a clasat pe locul opt în cadrul competiţiei de seniori a turneului „Trofeul Cetăţii”, pentru că a avut orgoliul şi superba sportivitate de a refuza o remiză cu liderul clasamentului.

Nu vrea premii, ci respect

Daria a făcut risipă de talent şi inventivitate la turneul desfăşurat la Deva, la finalul săptămânii, la care au participat, la categoria seniori, aproape 30 de jucători bine cotaţi din întreaga ţară. Înainte de ultima rundă (a 9-a), talentata şahistă avea cinci puncte şi putea încheia competiţia pe locul cinci premiabil, dacă accepta în ultima partidă o remiză cu liderul clasamentului,

Iuliu Hegheduş. „Adversarul Dariei avea nevoie doar de remiză în ultima rundă, pentru a câştiga turneul. La un moment dat, când poziţia pe tablă era egală, acesta i-a propus Dariei remiză, practică des întâlnită în astfel de situaţii. Dovedind însă o mentalitate de învingător, Daria a refuzat oferta şi a pierdut partida şi premiul în bani pe care-l putea câştiga dacă se clasa pe locul şase. Dincolo de rezultate, important e că jocul şahistei s-a îmbunătăţit substanţial de când se pregăteşte cu marele maestru Szabo Gergel. E un talent pur şi sunt convins că va deveni maestră internaţională în foarte scurt timp”, a spus Corneliu Hotăran, preşedintele Clubului de Şah Deva.

Multe premii, puţini bani

Ediţia a 24-a a „Trofeului Cetăţii” a fost câştigată de maestrul FIDE Iuliu Hegeduş (Clubul de şah Deva) care a adunat opt puncte din nouă posibile. Pe locul secund s-a clasat Costel Burnoiu cu 7,5 puncte, iar poziţia a III-a a fost ocupată de deveanul Petru Popovici cu şase puncte. „Am acordat premii pentru primii şase clasaţi la seniori, pentru primii trei de la veterani şi 12 premii în concursurile copiilor, unde am avut foarte mulţi participanţi. Din păcate, cuantumul acestor recompense a fost modest, pentru că bugetul a fost de trei ori mai mic decât în alţi ani”, a afirmat Corneliu Hotăran, preşedintele Clubului de Şah Deva.

One thought on “Daria, exemplu de sportivitate

  • Petrosaniul si Deva care sunt cele mai puternice centre de sah din judet au facut o demonstratie de sah de mare valoare , mult succes in continuare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura