Daniela Paşca prezintã la Deva „Commedia dell’ Arte”

23 aprilie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Nicolle Ebner

Mai aveţi la dispoziţie doar trei săptămâni, pentru a vizita expoziţia de fotogravură, gravură şi acuarelă de la Galeriile de Artă „Forma” din Deva.

Lucrările aparţin artiştilor plastici Ramona Bărbos, Tudor Câmpean (ambii din Cluj) şi Daniela Paşca (foto), născută în urmă cu 50 de ani pe plaiurile hunedorene, mai precis, în Aninoasa. Absolventă, în 2007, a Academiei de Arte Vizuale „Ioan Andreescu” din Cluj, Daniela Paşca şi-a definitivat, doi ani mai târziu, şi masteratul în grafică la Universitatea de Artă şi Design – Cluj. Artistul plastic hunedorean este la a doua expoziţie personală la Deva (prima în 2002), iar acum, a revenit în reşedinţa de judeţ, într-o expoziţie de grup, chemându-şi alături doi dintre cei mai buni colegi de facultate şi prieteni. Printre lucrările care, cu siguranţă, vor trezi privitorului emoţia lăuntrică pe care ţi-o poate transmite cu precădere arta, se numără şi gravurile din seria „Commedia dell’ Arte”, expuse pentru prima dată în 2009, la o galerie din Cluj. Lucrările executate în tehnica gravurii în metal, acquaforte, colorate ulterior cu acuarelă şi care reprezintă personaje ale „Comediei dell’Arte“, pot fi admirate, în premieră, şi la Deva. Şi nu doar atât.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal week-end

Programul partidelor programate la acest final de săptămână în Ligile doi şi trei şi diviziile judeţene: Liga a II-a, etapa...

Bulina neagră

Agent Adriana Voina, de la Biroul de presă al IPJ Hunedoara

Bulina albă

Daria Vişănescu, şahistă din Valea Jiului

Închide