Dacicus, în top la „Cupa Shodan”

Ciprian Marinuţ

Cu un bilanţ de opt medalii de aur, trei de argint şi patru de bronz, karatiştii de la Dacicus Orăştie s-au situat pe locul doi în clasamentul general pe cluburi la „Cupa Shodan”, desfăşurată la finalul săptămânii, la Timişoara.

Devansaţi numeric, nu calitativ
Cei 14 karatişti antrenaţi de Nicolae Iordăchescu, prezenţi la competiţia de pe Bega, au concurat foarte bine şi au fost în prim-plan la toate probele la care au participat. Totuşi, la general, clubul Dacicus Orăştie a fost depăşit ca număr de puncte de clubul organizator, Shodan Timişoara, care s-a prezentat la start cu un număr dublu de sportivi şi a punctat în mai multe probe. Pe locurile următoare, s-au situat cluburile Shotokan Timişoara şi Tyger Arad. „În ansamblu, ierarhia este corectă, întrucât gazdele au strâns cel mai mare număr de puncte. Dar, dacă s-ar fi raportat rezultatele şi la numărul de sportivi înscrişi, noi ar fi trebuit să fim liderii întrecerii”, a spus antrenorul Nicolae Iordăchescu.

Medalii peste medalii
Cele mai bune rezultate pentru Dacicus Orăştie le-a obţinut Bogdan Hriţcu, triplu medaliat cu aur, la kata, kumite şi kumite echipe. Pe prima treaptă a podiumului au mai urcat următorii sportivi: Răzvan Morancea, Marcel Cristea, Ioana Popescu, Claudia Stănuţ, Petra Kiss şi Robert Ghena, precum şi echipa de kumite formată din Mircea Radu, Bogdan Hriţcu şi Robert Ghena. Medalii de argint şi-au trecut în palmares Claudia Străuţ, Paul Bucea şi echipa de kumite feminin, formată din Ioana Popescu, Sonia Neagu, Bianca Orzescu şi Claudia Străuţ. În fine, cele patru medalii de argint au fost obţinute de Vlad Mocanu, Valentin Fuciu, Sonia Neagu şi Mircea Radu.
La competiţie au participat peste 200 de karatişti de la 23 de cluburi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare