Dacă PSD nu-l vrea, PNL îl ia!

Oana Mihnea02 Ilie Paducel 4725

După ce PSD l-a exclus de la candidatura pentru Primăria Petrila, Ilie Păducel (foto), actualul primar social-democrat al oraşului respectiv, aşa cum se vehicula de ceva vreme, a sărit rapid în barca liberalilor. În şedinţa birourilor reunite ale PNL, care a avut loc la Petrila, a fost supusă votului adeziunea lui Ilie Păducel la liberali. Deocamdată, acesta a schimbat partidul, devenind peste noapte liberal, dar ţinta este de fapt alta. Păducel va deveni candidatul PNL, la alegerile de anul viitor, pentru un nou mandat de primar al oraşului Petrila. Deci, dacă pesediştii nu l-au mai vrut, l-au luat iute-iute, liberalii!
„Decalogul” liberal, poveste de aburit electoratul
Dacă este să ne raportăm la mult lăudatul „decalog” lansat cu mare tam-tam de cuplul Gorghiu-Blaga, prin primirea lui Ilie Păducel în rândurile liberalilor se încalcă flagrant cel puţin două din cerinţele amintitului cod etic liberal. În primul rând, Ilie Păducel a fost prim-secretar al comitetului orăşenesc al PCR Petrila şi primar al oraşului înainte de 1989. De fapt, dacă bine ţinem minte, a fost ultimul prim-secretar şi primar comunist al Petrilei. Apoi, acesta este recunoscut de traseist, el nu doar că a fost membru, dar a şi candidat pentru mai multe partide. Deci, iată cum două principale reguli din codul etic liberal au fost încălcate prin primirea lui Ilie Păducel în PNL şi viitoarea numire a lui drept candidat al liberalilor la Primăria Petrila. Că este aşa, ne confirmă chiar unul din copreşedinţii PNL  Hunedoara. „Am avut şedinţa birourilor reunite ale organizaţiei noastre din Petrila şi s-a decis aprobarea cererii de adeziune la PNL a lui Ilie Păducel. Acesta va deveni membru PNL după ce va fi validat de Biroul Judeţean al partidului, la prima şedinţă a comitetului judeţean executiv. Cel mai probabil, Ilie Păducel va fi candidatul nostru la Primăria Petrila“, a declarat Bogdan Ţîmpău, co-preşedintele PNL Hunedoara.
Sesizează conducerea partidului
Totuşi, şedinţa liberalilor de la Petrila n-a mers ca unsă, iar rezultatul nu este chiar cel prezentat de conducere. „Ilie Păducel încearcă să intre uşa din dos în partidul nostru. Cred în continuare că ceea ce spun Alina Gorghiu şi Vasile Blaga trebuie pus în practică. Noi, biroul politic vechi al PNL Petrila, nu suntem împotriva venirii lui Păducel în organizaţie, dar vrem ca organele de conducere ale partidului să ne spună dacă fostul prim secretar remunerat al PCR se înscrie în «decalog». De asemenea, conducerea PNL Petrila doreşte să fie respectat statutul şi regulamentul în vigoare de către fiecare membru de partid, indiferent dacă este vorba despre Adrian David sau Bogdan Ţîmpău. La şedinţă au fost prezenţi 18 membri, nouă au votat «pentru» şi nouă s-au abţinut, deci nu a existat majoritate. De aceea, decizia este nestatutară şi am hotărât să facem o sesizare la forurile superioare ale partidului“, a declarat Costel Avram, preşedinte PNL Petrila.

2 comentarii la „Dacă PSD nu-l vrea, PNL îl ia!

  • 23 decembrie 2015 la 9:33
    Permalink

    Vai de capul vostru…pnl de *****! Pai cu asemenea păduche vreți voi sa faceți treaba?nu vedeți ce fata de alcoolist are?alții îl arunca de rău ce e voi îl luați de bun….chiar credeți ca de nou…hituri.

  • 23 decembrie 2015 la 16:39
    Permalink

    Nu stiu daca are fata de alcolist dar expirat politic sigur este. Pacat PNl, mare pacat ca noi insine compromitem integritatea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.