Curtea Internaţională de Arbitraj pune statul român să plătească 50 de milioane de euro constructorului italian de la Lotul 2 al autostrăzii. Iar suntem buni de plată!

10 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

Situaţie de râsul curcilor, în legătură cu construcţia Lotului 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva. Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris i-a dat dreptate constructorului italian Salini Impregilo în privinţa rezilierii contractului pentru execuţia secţiunii „cu urşi“ a Lotului 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva, punând statul român să plătească firmei italiene 50 de milioane de euro.
Autorităţile au demarat procedurile de contestaţie în anulare la hotărârea Curţii Internaţionale de Arbitraj.

Speră să întoarcă lucrurile
Hotărârea stabileşte plata de către statul român a sumei de aproximativ 50 de milioane de euro drept daune, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. „Informaţia am primit-o şi eu în urmă cu câteva zile de la Compania de Drumuri. Practic, Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris, printr-o hotărâre, stabileşte în legătură cu acest lot de autostradă câteva lucruri. Dincolo de suma pe care statul român este obligat să o plătească constructorului, aproximativ 50 de milioane de euro, mai stabileşte ceva. Declară că contractul este în vigoare şi mai declară că încetarea parţială a contractului de către Companie a fost abuzivă şi nelegală. Eu cred că statul român trebuie să uzeze de toate pârghiile pe care le are pentru a opri punerea în aplicare a acestei hotărâri. Noi deja am demarat procedurile de contestaţie în anulare la această hotărâre şi am speranţa că, printr-o implicare şi printr-o apărare serioasă a intereselor statului român, putem să întoarcem această hotărâre“, a afirmat Bode, la o emisiune tv.

„Nu s-a prezentat nimeni din partea României la proces”
„Fostul contract este în vigoare. Asta spune decizia Curţii de Arbitraj de la Paris. Asta presupune că antreprenorul italian trebuie să fie repus în contract să continue lucrările la valorile stabilite în contract şi, bineînţeles, noi să achităm acele despăgubiri. Acest lucru este inadmisibil din punctul meu de vedere“, a arătat el.
Ministrul Transporturilor a explicat că este vorba despre a doua instanţă, întrucât în prima instanţă România a câştigat, însă, ulterior, „nici un angajat al statului român nu s-a prezentat să apere interesele statului român“.
„Vorbesc despre a doua instanţă, pentru că în primă instanţă statul român a câştigat. Compania de Drumuri a avut câştig de cauză dintr-un motiv foarte simplu. Constructorul a semnat acel contract de execuţie a lotului 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva, acei 28 de kilometri, în 2013, pentru o valoare de 560 de milioane de lei. În 2017, Compania de Drumuri a decis să scoată din contract o secţiune – 10 km – pentru un motiv, cred eu, la fel de simplu şi sustenabil. Şi anume valoarea lotului, a secţiunii era cu 130% mai mare decât valoarea iniţială a contractului. Nu aveai cum să suplimentezi valoarea unui contract de 120 de milioane de euro cu încă 130 de milioane de euro. Aşadar, am câştigat în primă instanţă. Vom apăra interesele statului român, pentru că vreau să subliniez un lucru. Am aflat de la avocatul angajat de companie un lucru şocant: între prima instanţă şi Curtea de Arbitraj de la Paris nici un angajat al statului român nu s-a prezentat să apere interesele statului român. Pur şi simplu, angajaţi ai Companiei de Drumuri au refuzat să meargă în instanţă şi să spună adevărul şi să apere interesele statului român. Acest lucru eu mă angajez public că-l voi clarifica. Este inadmisibil ca tu, angajat al statului român, să refuzi să mergi să aperi interesele statului român în instanţă“, a spus ministrul Transporturilor.

Obligaţia să clarifice lucrurile
În opinia acestuia, toţi cei care au refuzat să apere interesele statului român în această speţă trebuie să răspundă în faţa legii.“Eu am convingerea că toţi cei care au refuzat să apere voit interesele statului român trebuie să răspundă în faţa legii. Eu am obligaţia să clarific aceste aspect, pentru că din acest lot de autostradă Lugoj-Deva, din cei 100 de km, practic, noi avem 21 de km cu restricţii de viteză şi de tonaj – Lotul 3 -, respectiv avem cei 10 km secţiunea E, celebra secţiune «cu urşi», şi aici este o discuţie pe care sigur o s-o avem cu prima ocazie: cum am ajuns de la un acord de mediu din 2010, unde nu exista picior de urs în ultimii 40 de ani, la un acord de mediu revizuit în 2016, de toţi urşii dintre Munţii Apuseni şi Meridionali traversează prin secţiunea respectivă“, a adăugat ministrul Bode.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 11.05.2020

George Titiş, bărbat din Lupeni Pentru că şi-a ucis fosta iubită pe fondul geloziei, însă amănuntele care ies la iveală...

Bulina albă, 11.05.2020

Robert Hummel, caricaturist şi profesor din Petroşani Pentru organizarea unei expoziţii on-line a creaţiilor sale în perioada de izolare, lucrări...

Gura lumii, 11.05.2020

Dosare penale pentru evaziune, furt calificat, tulburare de posesie la care se adaugă o lungă listă de infracţiuni stau în...

Închide